Türkiye’de başka bir örneği yok

Buğday pazarı mevkiinde Konya Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde YHT garı yapılması planlanmış ve inşasına başlanmıştı. Yapımı devam eden Tren garının bina dizaynı, Türkiye’de ilk olacak.
Türkiye’de başka bir örneği yok

Buğday pazarı mevkiinde Konya Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde YHT garı yapılması planlanmış ve inşasına başlanmıştı. Yetkililerden alınan bilgiye göre yeni YHT garı 75 bin metrekarelik bir alanda, 29 bin 500 metrekare bina toplam inşaat alanına sahip olacak. Projede ayrıca, idari alanlar (TCDD ofisleri, yemekhane, toplantı ve eğitim salonu, gişeler, teknik depolar), ticari alanlar (restoran, kafe, banka, PTT, dükkân, acente, büro vs.), VIP ve CIP salonları, kapalı otopark, (117 araçlık), servis alanları bulunacak.

ÇEVREYE CANLILIK GETİRECEK

13 bin metrekarelik alanda toplamda 3 peronun olacağını belirten yetkililer, 26 adet yürüyen merdivenimiz ve 8 adet asansörün bulunduğunu belirtti. Tren Garı’nın Motorlu Sanayi’ye geçen bina ve bu bina ile bağlantısının olduğunu aktaran yetkililer, yılsonu itibariyle çalışmaların biteceğini söyledi. Projede, 4 tane yeni demiryolu yapılacağını bildiren yetkililer, Meram’daki yoğunluğun yüzde 60’ının bu projeyle azaltılacağını söyledi. Yeni Tren Garı’nın çevreye de bir canlılık getireceği düşünülürken. Projenin, çalışan YHT hattının üzerinde yapımı devam eden bir proje olduğu için zor şartlarda sürdürüldüğü öğrenildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

1-105.jpeg

2-298.jpeg

3-139.jpeg

4-068.jpeg