Türkiye’de ilki gerçekleştiren firma: Özapalılar

Konya'da düzenlenen Tarım Fuarı, hem ziyaretçilerden hem de firmalardan tam not aldı. 14 Mart'ta kapılarını ziyaretçilere açan Konya Tarım Fuarı, bugün saat 17.00'ye kadar ziyaret edilebilecek. Burada stant açan firma temsilcileri, fuarın verimli geçtiğini belirtirken, ziyaretçi yoğunluğunun kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Türkiye’de ilki gerçekleştiren firma: Özapalılar

Tarım sektöründe Türkiye bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özapalılar Firma Yetkilisi Ömer Faruk Ekici, “Firmamız Türkiye’de ilk kez kuru fasulye, bezelye, barbunya söküm makinesini üretti. Yaklaşık 9 yıl önce patentini aldığımız makinemizi son 3 yıldır satışını seri bir şekilde yapmaya başladık. Firmamızın amacı ithal bakliyat gelmemesi için yerli üretimi artırmak adına işçi bulunamadığı bir dönemde çözüm üretmekti. Bunu sağladık. Bu yıl da fuarımız çok güzel geçti. İnsanlar artık yüksek fiyatlara alışmış durumda. Yüksek fiyatların makineleşip nasıl cazip fiyatlara indirgeyebiliriz bunun peşinde. Böyle profesyonel düşünen çiftçilerimiz oluştu. Biz bu durumdan memnunuz. Onların da bizim makinelerimizden memnun olmalarını isteriz” ifadelerini kullandı.

turkiyede-ilki-gerceklestiren-firma-ozapalilar-omer-faruk-ekici.jpg

‘YOĞUNLUKTAN GAYET MEMNUNUZ’

Ömer Faruk Ekici, “Fuarımız güzel geçiyor ama dışarıdan katılamayan çok arkadaşımız var. Onların makineleri de çiftçilerimize, ülkemize katkı sağlayan makineler. Yer yok demektense çözüm sunmak gerekiyor. Bazı firmalar aynı makineden 5 tane koyuyor. Bunun yerine o makineden bir tane koysalar ve kalan alanı da başka firmalar değerlendirse daha verimli olacağı kanaatindeyim. Çünkü hepimizin çiftçiye hitap edebilme gücünde olmamız lazım. Çok şükür önceki senelerde görmediğimiz satışı bu sene gördük. Fuardaki yoğunluktan gayet memnunuz” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :