Türkiye'de kaynak sıkıntısı yok

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Türkiye'de sportif çalışmalarla ve hazırlıklarla ilgili bir kaynak sıkıntısı yok ama kaynakların doğru kullanılmasıyla ilgili bir sıkıntımız var" dedi.
Türkiye'de  kaynak sıkıntısı yok

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu hafta İsviçre'ye yaptığı ziyarette, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile de bir araya geldiğini belirterek, görüşmenin güzel geçtiğini ifade etti.

Türkiye'nin 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları hedefleri doğrultusunda şimdiden çalışmaya başlaması gerektiğini vurgulayan Kılıç, ilerleyen günlerde bir spor çalıştayı yapacaklarını ve bu çalıştayda, olimpiyatlara nasıl hazırlanılması gerektiğini ele alacaklarını anlattı.

Hem uluslararası hem de ulusal anlamda kaynakların nasıl daha iyi kullanılabileceği konusunda da bir çalışma yapacaklarını ifade eden Kılıç, "Türkiye'de sportif çalışmalarla ve hazırlıklarla ilgili bir kaynak sıkıntısı yok ama kaynakların doğru kullanılması ile ilgili bir sıkıntımız var. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bunu özellikle halletmemiz gerekiyor. Bunu da zaten spor camiası içinde yer alan arkadaşların hepsiyle görüşeceğiz" diye konuştu.

Dopingle mücadele

Bakan Kılıç, dopingle mücadele konusunda ise dopinge tolerans göstermeyeceklerini daha önce de ifade ettiklerini anımsatarak, "Ümit ediyorum ki bununla ilgili mesajları da herkes almıştır. Biz bu yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'na (WADA), normal yükümlülüklerinin ötesinde, özel bir bütçe desteğiyle sorumluluğunu ilk yerine getiren ülke olduğuna işaret eden KIlıç, "Bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu da ortaya koymuş olduk" ifadelerini kullandı.

Bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerini ve bundan da hiçbir şekilde geri durmayacaklarını vurgulayan Kılıç, özellikle eğitimle birlikte bunu yaparak başarıya ulaşacaklarını ümit ettiğini kaydetti.

"Fitne tohumlarını da yok edeceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, demokratik açılım sürecine paralel projelerinin olup olmadığıyla ilgili ise Akif Çağatay Kılıç, hükümet çalışmaları içerisinde bakanlıklara, görev alanlarıyla ilgili düşen sorumluluklar bulunduğuna işaret etti.