'Türkiye'de korktuğum kesinlikle doğru değil'

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Linnes, "Türkiye'de korktuğum ya da endişeli olduğum kesinlikle doğru değil." dedi.
'Türkiye'de korktuğum kesinlikle doğru değil'

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes, Türkiye'de yaşamaktan dolayı herhangi bir korku ya da endişe duymadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Linnes, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle yaşananlara çok üzüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu dile getiren Norveçli futbolcu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de korktuğum ya da endişeli olduğum kesinlikle doğru değil. Olanlara mutlaka çok üzüldüm. İster istemez siz ve aileniz etkileniyorsunuz. Sonuçta orada çok sevdiğim arkadaşlarım var. Türk insanlarını çok seviyorum. Türkiye'de bu tip olayların yaşanması beni üzüyor. Norveç basınına da 'Ben ve ailem Türkiye'de olmaktan mutluyuz.' dedim. Umarım her şey bir an önce yola girer. Çünkü böyle güzel bir ülkede böyle şeylerin yaşanması insanı üzüyor."

"Hedefim ilk 11 oyuncusu olabilmek"

Martin Linnes, yeni sezonda gerçek performansını ortaya koyarak, sürekli ilk 11'de yer almak istediğini dile getirdi.

Geçen sezonun hem Galatasaray hem de kendisi için iyi geçmediğini anlatan Linnes, şöyle konuştu:

"Geçen sezon elimden geleni yaptım ama çok iyi bir sezon değildi. Riekerink hocamızın gelmesiyle beraber takım içinde hava biraz daha pozitife büründü. Bunun, benim için de iyi olduğunu söyleyebilirim. Kampa da iyi başladık. Hedefim bir an önce gerçek Linnes'i sahada gösterip, ilk 11 oyuncusu olabilmek. Bu sene daha ümitli olduğumu söyleyebilirim."

Futbolcuların gittikleri yeni kulüplerde ilk dönemde zorluk yaşayabildiğini anlatan Linnes, "Farklı bir sisteme gidiyorsunuz. O yüzden adaptasyon süreci oluyor. Ancak benim buraya gelmemin üzerinden 6 ay geçti. Arkadaşlarımı ve sistemi daha iyi tanıyorum. Ben bu senin daha iyi olacağını düşünüyorum. Şampiyon olmak için de elimizden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

"Johansen çok iyi bir futbolcu"

Martin Linnes, Galatasaray'ın transfer gündeminde olan vatandaşı Stefan Johansen'in çok iyi bir futbolcu olduğunu ifade etti.

Johansen'i yakından tanıdığını belirten Linnes, "Johansen'in çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Defansif anlamda da agresif oynayan ve ofansif anlamda takımı oynatan ve goller de atan bir oyuncu. Şu an ne durumda bilmiyorum ama transfer gerçekleşirse gerçekten Galatasaray taraftarlarının kendisini çok seveceğini düşünüyorum." diye görüş belirtti.