Türkiye’de PTE (pearson test of english) sınavı eğitimi veren tek site

PTE (Pearson Test of English) bilgisayar tabanlı, uluslararası geçerliliğe sahip bir İngilizce sınavıdır.
Türkiye’de PTE (pearson test of english) sınavı eğitimi veren tek site

PTE (Pearson Test of English) bilgisayar tabanlı, uluslararası geçerliliğe sahip bir İngilizce sınavıdır. Ülkemizde çok yaygın olarak tanınmayan bu sınavın YDS sınav denkliği olduğunu acaba kaç kişi bilmektedir? PTE’de alınan İngilizce puanları doçentlik veya yüksek lisans/doktora başvurularında kullanılabilir.  

Peki PTE sınavının avantajları nelerdir? PTE sınavının TOEFL, YDS gibi sınavlara göre pek çok avantajı olduğu söylenebilir. Öncelikle haftada en az 4 kez düzenlenen bu sınava istediğiniz zaman girebilirsiniz. Böylece aylarca sınav tarihi beklemek zorunda kalmazsınız. Sınav sonuçları en geç beş gün içinde açıklanmaktadır. Sonuçlar açıklandıktan sonra 2 yıl içinde istediğiniz sayıda sonuç belgesi alabilme şansı bulunmaktadır. Başvurular online olarak yapılmaktadır (http://www.pearsonvue.com). PTE sınav sonucu Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere yurt dışındaki üniversitelerin lisans, yüksek lisans veya doktora programları başvurularında da kullanılabilmektedir. PTE, TOEFL’dan çok daha kolay bir sınavdır.

6fb3de73-b6b7-4398-b22e-ed936f2d63f5.jpeg

Türkiye’de PTE sınavına hazırlanmak istiyorsanız bu alanda çok seçeneğinizin olmadığı söylenebilir. Ancak Uzmandil ailesi PTE sınavına hazırlanmak isteyenlere nitelikli bir eğitim alabilmeleri için özel bir fırsat sunuyor. Tamamen online tabanlı eğitim modelinde üyelere 7/24 istedikleri zaman ve yerde sisteme giriş yaparak PTE çalışabilme imkanı verilmektedir. PTE sınavı ile birebir uyumlu olarak hazırlanan sistemde, dört temel beceriye yönelik ders anlatımları, soru çözümleri, yazma, okuma, konuşma ve dinleme aktiviteleri bulunmaktadır. Sistemde aynı zamanda PTE formatında hazırlanmış deneme sınavları da bulunmaktadır.

Uzmandil ailesi, eğitim eğitim modeline o kadar güveniyor ki PTE sınavına hazırladıkları üyelere sınavda hedeflediği puanı alamadıkları takdirde ödemiş olduğu ücretin tamamını iade garantisi verilmektedir. Eğer hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda geçerliliği olan PTE sınavına hazırlanmak istiyorsanız www.uzmanpte.com adresi üzerinden verilen online eğitim modelinin sizin için en uygun seçenek olduğu rahatlıkla söylenebilir.