"Türkiye'de topa vuran oyuncu 1,5-2 milyon liradan başlıyor"

"Türkiye'de topa vuran oyuncu 1,5-2 milyon liradan başlıyor"

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, "Türkiye'de şöyle bir problem var; topa vuran oyuncular 1,5-2 milyon liradan başlıyor. Adanaspor olarak maalesef bu rakamları verme şansımız yok." dedi.

İpekoğlu, sezon hazırlıkları ve transfer çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Şu ana kadar 3 oyuncu transfer ettiklerini, kulüp başkanı Bayram Akgül ile istişarelerinin ve çalışmalarının sürdüğünü belirten İpekoğlu, özellikle yabancı oyuncu transferlerinde, rakamsal bazda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Yabancı oyuncu transferlerinde bazı problemler yaşandığını anlatan Engin İpekoğlu, "İnşallah düşündüğümüz oyuncuları, istediğimiz rakamlara almayı becerebiliriz. Zaten başkanımız da bu doğrultuda çok ciddi mesai harcıyor." diye konuştu.

İpekoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şöyle bir problem var; topa vuran oyuncular 1,5-2 milyon liradan başlıyor. Adanaspor olarak maalesef bu rakamları verme şansımız yok. Onun için de olabildiğince yabancı oyuncu transferlerine odaklandık. Bu doğrultuda da transferler yapılacaktır. Bunun yanında birkaç tane genç, istikbal vadeden olursa bunları da aramıza katarız. Yerli oyuncularımız rakamsal bazda çok ciddi sıkıntı."

 

- "Nakoulma ve Welliton'un istediği rakamlar çok yüksek"

 

Geçen sezon Mersin İdmanyurdu'nda oynayan Prejuce Nakoulma ile Welliton Soares de Morais'i transfer etmek istediklerini aktaran İpekoğlu, "Sadece Nakoulma ve Welliton ile görüşmemiz oldu. Onların istedikleri rakamlara da bizim yaklaşmamız bile mümkün değil." diye konuştu.

İpekoğlu, bu sezon Adanaspor'un Süper Lig'de kalıcı olmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunu başaracak olursak önümüzdeki sene yapılacak olan transferler daha erken, daha sağlıklı olur. İsabetli kararlar vermiş olacağız. Çünkü bu seneki gibi kalkıp da 10 tane oyuncu transfer etmeyeceğiz. Belki 3-4 oyuncuyla iskelet kadromuz oluşacak. Bununla ilgili çalışma da daha sağlıklı bir ortamda, belki devre arasında izlenmeye başlayacaklar. Şimdi bir de transfer sezonu devam ederken anlaşmak var, bir de normal sezon devam ederken anlaşmak. Rakamsal bazda daha az maliyetli olacağı için, büyük ihtimalle önümüzdeki sezon devre arasından itibaren transfer çalışmamız da başlar."

Engin İpekoğlu, bu sezon hemen hemen her mevkiye oyuncu takviyesi yapacaklarını da bildirdi.