Türkiye’deki Ekim ayı elektrikli otomobil sayısı açıklandı

Türkiye’de 2023 yılı ekşm ayında elektrikli otomobil sayısı, yerli Togg'un da piyasaya girmesi ile 9 aylık dönemde 3,5 katına çıktı.
Türkiye’deki Ekim ayı elektrikli otomobil sayısı açıklandı

Türkiye’de 2023 yılı ekşm ayında elektrikli otomobil sayısı, yerli Togg'un da piyasaya girmesi ile 9 aylık dönemde 3,5 katına çıktı.

Dünya Gazetesinin haberine habere göre geçen yılın eylül ayında 920 elektrikli aracın kaydı gerçekleştirilirken, bu yılın aynı ayında sayı 10 katını geçerek 9 bin 832’ye çıktı. Togg T10X’in yollara çıkmasıyla birlikte elektrikli araç satışları hızlı artıyor, Tesla’nın da bu konuda büyük bir etkisi bulunuyor. Verilere göre Türkiye’de eylül sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 14 milyon 967 bini aşkın otomobilin yüzde 36’sı dizel, yüzde 33,8’i LPG’li, yüzde 28,2’si benzinli, yüzde 1,3’ü hibrit ve yüzde 0,3’ü elektrikli araçlardan oluştu. Son dönemde elektrikli araç sayısındaki artış ise dikkati çekti. Geçen yıl sonunda Türkiye’de elektrikli araç sayısı 14 bin 552 iken bu yılın eylül sonu itibarıyla 3,5 katına çıkarak 51 bin 219’a ulaştı. Türkiye’nin otomobili Togg’un yollara çıkması ve kullanımının artması, şarj istasyonlarının başta şehir merkezleri olmak üzere çeşitli noktalarda giderek yaygınlaşması elektrikli araçlara talebi artırdı.

Elektrikli araç bilinirliğini TOGG artırdı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, elektrikli araçların içten yanmalı motorların yerini almaya başladığını söyledi. Son yıllarda elektrikli araç sayılarının pozitif yönlü değişim göstermesinin birçok sebebi olduğuna dikkati çeken Erkoç, şunları kaydetti: “Öncelikle yerli ve milli otomobilimiz Togg’un akıllı teknolojisiyle yüzde 100 elektrikli olması elektrikli araç bilinirliğini ve kullanımını artırdı. Ayrıca elektrikli araçlardaki ileri teknoloji ve sürüş konforu da bu modellere ilgiyi artırıyor.