Türkiye’deki istikrar, gurbetteki Türk işadamlarını yatırıma cezbediyor

Almanya'da genç yaşta işdünyasına atılarak emlak ve sigorta alanında hizmet veren Karabüklü işadamı Abdullah Ören, Türkiye'de ekonomik istikrarın Almanya'da yaşayan gurbetçileri ülkelerine yatırım yapmaları noktasında cezbettiğini söyledi.
Türkiye’deki istikrar, gurbetteki Türk işadamlarını yatırıma cezbediyor

Türk işadamlarının Almanya'da her alanda hizmet verdiklerini kendisinin de emlak ve sigorta alanında başta gurbetçiler olmak üzere tüm kesime hitap ettiklerini kaydeden Ören, firma olarak önemli yatırımlar hedeflediklerini ve 2018 yılında sadece Almanya içinde değil, diğer ülkelerde de yatırımlar planladıklarını kaydetti.

Almaya'da iş dünyasına genç yaşta adım attığını belirten Abdullah Ören,"Bu benim için bir anlamda iyi oldu. Tecrübe edinme noktasında önemli bilgiler edindim. Herkes bir iş yapabilir. Önemli olan o işi uzun vadeli yaşatmak ve marka haline dönüştürebilmektir. Ben neredeyse tüm vaktimi işime veriyorum. Yorucu olsa da, başarılı bir noktaya gelince yorgunluk unutuluyor. Firma olarak büyürken, bir yandan da insanlara iş imkanları sağlamak özellikle gençlere bu imkanı vermek beni mutlu ediyor. Yapacak çok işimiz var. Beklentiler çok. Benim ileriye dönük hedeflerim var. Bu hedefler arasında emin adımlarla büyümek var. Bu da güçlü bir ekiple mümkün. Almanya içinde emlak ve sigorta alanında önemli bir başarı yakaladık. İnşaat alanında da bu başarıyı sürdürmek istiyorum. Şu an da 3 bin 500 metre kare alanda inşaatımız devam ediyor. İnşaat yatırımlarımızı Türkiye'de de devam ettirme kararı aldık. Türkiye'de önemli adımlar atıyoruz. 2018 yılındaki en büyük hedeflerimiz arasında bunlar yer alıyor. Şu an Türkiye'deki ekonomik istikrar bizim de ülkemize yatırım yapmamıza neden oldu. Bunların dışında da büyükbaş hayvancılığında da ortaklığımız var. Değişik bir sektör. Bu sektörde de büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye'de et konusunda önemli bir ihtiyaç söz konusu. Bütün bunları, büyük bir ekiple yapacağız. Bu noktada, genç beyinler ile çalışmak istiyoruz. Gençlere yeni fırsatlar sunmak istiyoru" dedi.

Genç girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Ören, "Genç girişimciler öncelikle mesleki noktada kendilerini geliştirsinler. Kendi alanlarında seminerlere veya buna benzer etkinliklere katılsınlar. İş dünyasında güven çok önemli. Tecrübe yıllar içerisinde oluşuyor. Güven ise beklemez. Güvenilir bir işletmeci olmak çok önemli. İş ahlakı çok önemli. İnsan ilişkileri çok önemli. Her girişimci şirketinin ileriye dönük yatırımlarını düşünür. Faaliyet gösterdiği ülkenin siyasi gidaşatı da önemli. Ekonomik anlamda insanların alım gücünün artmasını bekliyorum. Alım gücü artarsa, tüm sektörlere canlılık gelir. Bu da o ülkenin güçlü politikasına bağlı. Firmamızın büyümesi için ekonomik gelişmelerde bizi yakından ilgilendiriyor. Örneğin; ülkemizdeki istikrar bizi yatırım yapmamıza neden oldu. Bu durum devam ettikçe, yatırımlar da çoğalır. Ülkenin durumu, yatırım noktasında önem taşıyor. Siyasi bir kaos olduğu zaman iş dünyası tedirgin oluyor. Bu da ekonomiyi ister istemez etkiliyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’deki istikrar, gurbetteki Türk işadamlarını yatırıma cezbediyor