Türkiye'den Azez'e 'ilk iftar' için yardım

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin Azez ilçesinde ramazan dolayısıyla kamplarda kalan Suriyelilere ilk iftar için gıda yardımı yaptı.
Türkiye'den Azez'e 'ilk iftar' için yardım

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle daha güvenli olduğu için Türkiye sınırına yakın Azez ilçesi kırsalındaki kamplarda kalan yaklaşık 150 bin kişinin insani ihtiyaçları sivil toplum kuruluşlarınca karşılanmaya devam ediyor.

Bölgeye en fazla yardım ulaştıran kuruluşların başında gelen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), kamplarda zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan Suriyelilere ilk iftara özel yardım dağıttı.

Mercimek çorbası, kuru fasulye ve pilavdan oluşan iftar menüsünü bölgede görev yapan vakıf gönüllülerinin yardımıyla ulaştırdı.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeliler, yardımlardan faydalanabilmek için dağıtım noktalarında ellerindeki tabaklarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.

Yardımlar dağınık bölgelere yapıldı

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Daha çok dağınık kamplarda, yönetimlerin olmadığı ve düzenli bir şekilde ihtiyaçların karşılanamadığı kamplara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Her zaman yardımda bulunuyorlar"

Suriyeli Muhammed Bereke de yardımlarından dolayı Türk halkına ve devletine teşekkür etti.

Ramazanı Türkiye'nin desteği sayesinde daha güvenli bir bölgede geçirmeyi temenni ettiklerini aktaran Bereke, "Türkiye Diyanet Vakfı bugün ilk dağıtımını yapıyor. Teşekkür ediyoruz ilk iftarda bize yardım ediyorlar. Sadece şimdi de değil tabii her zaman bize yardımda bulunuyorlar." dedi.