"Türkiye’nin büyümesi asla durdurulamayacak"

"Türkiye’nin büyümesi asla durdurulamayacak"

“Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük” diyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, hain ve alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Açıklama şöyle: "Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politika da dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır.

Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.  Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine, ödediği bütün bedellere rağmen, sonuna kadar devam edecek güce ve dirayete sahiptir.

Bedeli ne olursa olsun terör örgütlerinin bu topraklardan kökü tamamen kazınıncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Şimdi birlik olma, kardeş olma zamanıdır. Ayrım gözetmeksiniz 7’den 77’ye herkesin kenetlenmesi gereken bir dönemin içerisindeyiz. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi asla ve asla durdurulamayacaktır.

Milletimizin başı sağ olsun."