'Türkiye'nin demokratikleşmesini engelliyorlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Biz demokratikleşmeyi savunurken hala silah bırakmamayı yöntem olarak belirleyenler Türkiye'nin demokratikleşmesini maalesef engelliyorlar" dedi.
'Türkiye'nin demokratikleşmesini engelliyorlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çözüm Süreci'nden, Türkiye'nin birliğinden, beraberlikten, bütünlükten, kardeşlikten ve Türkiye'nin ortaya koyduğu bölünmez bütünlükten hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin 785 bin kilometrekaresinde yaşayan 78 milyon vatandaşın eşit olduğunu ifade edn Soylu, şöyle konuştu:

"Biz bu insanlık hakkını geçmişte de savunduk bugün de savunmaya devam edeceğiz ama şunu söylemek isterim ki biz demokratikleşmeyi savunurken, hala silah bırakmamayı kendisine bir yöntem olarak belirleyenler ve terör örgütünün Türkiye'de, özellikle Güneydoğu'da egemenlik kurmasına yönelik programlar, planlar yapanlar, Türkiye'nin demokratikleşmesini maalesef engelliyorlar. Bu, hepimiz için büyük bir derttir."

Çözüm Süreci'nin devam etmesi için Kürt halkından kendilerini cesaretlendirmelerini isteyen Soylu, şunları kaydetti:

"Biz kardeşliğimizden vazgeçemeyiz ve aramıza girmek isteyen nifak tohumlarına da müsaade etmeyiz. Türkiye'nin birliğinden, beraberliğinden, bütünlüğünden, 785 bin kilometrekaredeki hem kardeşlikten, hem Türkiye'nin ortaya koyduğu bölünmez bütünlükten biz vazgeçmeyiz. Bizim buradaki düşüncelerimiz açıktır ve nettir. Elbetteki bu yaşadığımız süreç değerlendirilmeye yönelik bir süreçtir ama demokratikleşme, eşit vatandaşlık ve hukukun üstünlüğü değerlendirilemez. Onlar bizim sabitlerimizdir."