Türkiye'nin dev markası Konya'da üretip dünyaya gönderiyor

Motor ve traktör üretim tesisi Konya'da bulunan TÜMOSAN, her geçen yıl büyümeye ve ürün gamını genişletmeye devam ediyor. 2024 başı itibariyle 33 ülkeye doğrudan ihracat yapan TÜMOSAN, kısa süre içinde bu sayıyı 48'e yükselterek üretimlerinin yüzde 35'ini dünyaya pazarlamayı hedefliyor.
Türkiye'nin dev markası Konya'da üretip dünyaya gönderiyor

Yaklaşık yarım asırdır motor ve traktör üretiminde hizmet veren TÜMOSAN, dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. En uygun kalitede ve fiyatta üretim yapmak için çalıştıklarını söyleyen TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Onur Koca, "TÜMOSAN 1976 yılında kuruldu. 1981 yılından itibaren 350 bine yakın motor, 120 binin üzerinde traktör üretti. Şu an itibariyle 48 ile 105 beygir aralığında bahçe ve tarla olmak üzere traktör ürün gamına sahip. Bununla beraber; jeneratör, forklift, askeri araç ve çeşitli endüstriyel alanlarda entegrasyonlarla ürün gamını devamlı genişletmekte. Hem traktörde hem de diğer endüstriyel grupta; iş makinalarında, savunma sanayinde ürün çeşitliliğimizi genişletme, müşterilerimizin istekleri doğrultusunda en uygun kalitede, en uygun fiyatta ürünleri sunma gayreti içerisindeyiz. Şu an itibariyle 33 ülkeye ihracatımız söz konusu. Hedefimiz üretimlerimizin yüzde 35'ini ihracata geçirmek. Aynı zamanda 1.5 sene içerisinde 48 ülkeye ulaşmak." ifadelerini kullandı.

onur-koca-tumosan-haber.jpg

KONYA, TÜRKİYE'DE İLK 10 ARASINDA

Konya'nın TÜMOSAN'ın en çok traktör satışı yaptığı iller arasında yer aldığını dile getiren Onur Koca, "Konya traktör pazarında Türkiye'de ilk 10 ilin içerisinde. En çok traktör satışı yaptığımız yerlerden birisi. Türkiye'nin hala tahıl ambarı. Konya hem lojistik konumundan hem de tarım üretiminden kaynaklı çok farklı bir düzeyde olduğu için Konya Tarım Fuarı'nda 20. yılı kutlayabiliyoruz. Türkiye'nin her yerinden buraya geliş var. Çünkü burada en uygun çalışma şartlarını, en yeni ürünlerini görme fırsatına sahip oluyor müşterilerimiz." dedi.

tumosan-1.jpg

'ANADOLU'NUN HER KARIŞINDA YER ALMAYI HEDEFLİYORUZ'

Onur Koca, "Konya Tarım Fuarı, her sene üzerine koyarak kendini geliştiriyor. Bu biraz da pazarla da alakalı. Pazardaki müşteri alım gücüyle de entegre. Bu sene popülasyonu kaybetmiş durumdayız. Ekonomik göstergelerle ilgili de bir durum. Alımların zamanı değişebilir. Bunu normal karşılamak lazım. Hedefimiz her ürünümüzü Anadolu'nun her karışında buluşturabilmek ve yurt dışında da var olabilmek. İnanıyorum ki Konya Tarım Fuarı da Avrupa'nın dördüncü büyük fuarı olmakla beraber her yıl gelişerek de devam edecek. Bu sene 300'ün üzerinde firma katılım sağladı. Bizler de bu fuarda ev sahibi sayılırız. Umarım kaliteli şekilde yolumuza devam ederiz." şeklinde konuştu.

tumosan-2.jpg

'PANDEMİDEN SONRA TARIMA ÖNEM DAHA DA ARTTI'

Tarım sektörünün pandemiyle beraber daha da önem kazandığını vurgulayan Onur Koca, "Son üç yıl pandemi sebebiyle tarımın öneminin daha da artmasıyla tarım sektörü, makine anlamında oldukça fazlaydı. Tabi ortamın dengeye gelmesi, pazarın biraz daha aşağıya inmesine sebep oldu. Bu hem siyasi hem de ekonomik göstergelerin neticesi. Bunu düzeltmek hepimizin elinde. Beraber tüm azmimizle çalışıyoruz. Konya Tarım Fuarı'nda yurt içi ve yurt dışı bağlantılarımızı gerçekleştirdik. Konya'daki bu fuar Türkiye'nin en efektif fuarı diyebilirim." ifadelerini kullandı.

tumosan-4.jpg

KONYASPOR'UN ANA SPONSORU

TÜMOSAN'ın Konyaspor'un ana sponsoru olduğunu da hatırlatan Onur Koca, "2023-2024 sezonunun Konyaspor'un isim ve göğüs ana sponsoruyuz. Konya'da var olduğumuz için Konyaspor'a ve bu şehrin halkına destek sağlamamız gerektiğini düşündük. Burada marka bilinirliği de çok önemli. TÜMOSAN hem Konyaspor'a destek oluyor hem de Konyaspor'un yardımlarıyla kendi marka bilinirliğini daha da yukarıya taşıyor diyebilirim. Fuarda Konyasporlu futbolcularımız da yönetimle beraber standımızı ziyaret ederek imzalı formalarını bayilerimize ve misafirlerimize hediye ettiler. Umarım önümüzdeki senelerde de TÜMOSAN Konyaspor olarak birlikte çalışmamız devam eder." dedi.

tumosan-3.jpg

KONYASPOR TRAKTÖRÜNE BÜYÜK İLGİ

Konya Tarım Fuarı'nda sergiledikleri Konyaspor giydirmeli traktörün vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Onur Koca, "Konyaspor kaplamalı bir traktör sergiledik. 8110 traktörümüzü yeşil beyaz renklerde ve Konyaspor logosuyla süsledik. Aynı zamanda lansman traktörümüz olan 81 Premium ile beraber endüstriyel alanda tarımcılarımızın ilgisini çekti. Çekilebilir römorklu traktör de yeni ürünümüz. Bunlarla da ziyaretçilerimizle buluşturduk. Hem fotoğraflarını çektiler hem de bizlerden bilgiler aldılar. Tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

tumosan-5.jpg

tumosan-6.jpg

tumosan-7.jpg

tumosan-8.jpg

Etiketler :