"Türkiye'nin eğitim konusundaki yatırımları etkileyici"

Finlandiya İçişleri Bakanı Kai Mikkanen:- "Suriyelilerin insani koşullarda yaşayabilmesi için Türkiye önemli yatırımlar ve destekler sağladı"- "Türkiye'ye bu konudaki emekleri için teşekkür ederiz. Özellikle eğitim konusunda yapılan yatırımlar etkileyici"
"Türkiye'nin eğitim konusundaki yatırımları etkileyici"

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Finlandiya İçişleri Bakanı Kai Mikkanen, Türkiye'nin, Suriyelilerin insani koşullarda yaşayabilmesi için önemli yatırım ve destek sağladığını belirterek, "Türkiye'ye bu konudaki emekleri için teşekkür ederiz. Özellikle eğitim konusunda yapılan yatırımlar etkileyici." dedi.

Mikkanen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki temasları sırasında, Türk Hükümeti'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılanları anlatırken, kullandıkları ifadelerin doğruluğunu teyit etme imkanı bulduğunu belirtti.

Suriyelilerin insani koşullarda yaşayabilmesi için Türkiye'nin önemli yatırım ve destek sağladığına işaret eden Mikkanen, bu konuda herkesin yükü paylaşmaya özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'ye bu konudaki emekleri için teşekkür eden Mikkanen, özellikle eğitim konusunda yapılan yatırımların etkileyici olduğunu kaydetti.

- "Çok rahat ve özgür olduklarını gözlemledik"

Mikkanen, Suriyeli çocukların geleceği için oldukça iyi şartlar sağlandığını, bunun da sevindirici olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriyelilerin burada çok rahat ve özgür olduklarını gözlemledik. Bu da bizi gelecek adına çok mutlu etti. Suriyelilerin ülkelerine dönebilmeleri için durumların daha iyileştirilmiş olması gerekiyor. Bu söylediğim sadece Suriyeliler için değil, aynı zamanda Irak, Afganistan için de geçerli. Buradaki insanların daha güvenli şartlar sağlandığında ülkelerine dönmeleri bizleri daha mutlu eder. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi kolektif olarak yerine getirmesi gerekiyor."

"Buradaki herkes bir insan." diyen Mikkanen, "Onların da duyguları ve çocukları var. O yüzden vatanlarından uzakta başka bir ülkeye yerleştirilmeleri bizim için önemli bir husus. Bu konuda onlara yardım etmeliyiz. Suriye için hep beraber adım atmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: