Türkiye'nin en büyüğü Konya'da... O gün gitmeyin pişman olursunuz!

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi'nde başlayan "Yaz Bilim Etkinlikleri" bilim meraklısı çocukları ve gençleri misafir ediyor.
Türkiye'nin en büyüğü Konya'da... O gün gitmeyin pişman olursunuz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalı çocukların yaz tatilini bilim ve teknolojiyle iç içe geçirmesi amacıyla bu yaz döneminde de birbirinden faydalı ve eğlenceli bilimsel etkinlikler hazırladıklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyüğü Konya'da... O gün gitmeyin pişman olursunuz!

Konya'ya kazandırdıkları Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'nin kurulduğu günden itibaren ziyaretçi akınına uğradığını belirten Başkan Altay, "Yarınlarımızın umudu çocuklarımız ve gençlerimizin kendilerini bilimden sanata, spordan teorik eğitimlere kadar her alanda geliştirebilmesini çok önemsiyoruz. "Yaz Bilim Etkinlikleri" de bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalarımızdan. Etkinliklerimize katılan öğrencilerimiz düzenlenen atölyelerimizde eğlenirken yeni bilgiler de edinme imkanı buluyor. Bilime meraklı tüm öğrencilerimizi ve ailelerini yaz tatili boyunca her gün gerçekleşen atölye ve etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyüğü Konya'da... O gün gitmeyin pişman olursunuz!

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ATÖLYE VE ETKİNLİKLER

Konya Bilim Merkezi'nde birçok atölye ve bilimsel etkinlik yaz tatili boyunca ücretsiz olarak bilime meraklı çocuklarla buluşuyor. Her hafta farklı bilimsel temalarla atölye ve laboratuvar çalışmalarının yapıldığı bilim merkezinde Çocuk Kütüphanesi alanında seanslı drama atölyeleri, DREAMLAB alanında seanslı LEGO atölyeleri ve Evrenimiz Sergi Galerisi içindeki simülasyon alanı da ziyaretçilerin kullanımına açık.

Tematik sergi galerileri ve planetaryum alanlarının ziyaretçilerle buluştuğu bilim merkezinde yaz tatili çerçevesinde planetaryum seansları da artırıldı. Planetaryum, hafta içi 4, hafta sonu ise 5 film seansı olarak hizmet veriyor.

ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER

Katılımın ücretsiz olduğu etkinliklerde her yaş grubuna hitap eden atölye ve etkinlikler de bilim meraklılarıyla buluşuyor. 11-16 Temmuz tarihleri arasında "Yapı ve Tasarım Haftası", 18-23 Temmuz arasında ise "Astronomi Haftası" atölyelerinin yapılacağı Konya Bilim Merkezi'nde ayrıca astronomi severler için hava şartlarının uygun olacağı zamanlarda halka açık gökyüzü gözlem etkinliklerinin de yapılması planlanıyor.

Türkiye'nin en büyüğü Konya'da... O gün gitmeyin pişman olursunuz!

PAZARTESİ KAPALI

Pazartesi hariç hafta içi 09.00-17.00, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Konya Bilim Merkezi'nin etkinliklerinden haberdar olmak isteyen bilim severler, konyabilimmerkezi.com web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip ederek programlar hakkında bilgi edinebiliyor.

Etiketler :