Türkiye’nin en büyük otizm merkezi: SOBE

SOBE Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak, “21 bin metrekare üzerine yerleşmiş olan merkezimiz şuanda Türkiye’nin otizm alanında çalışan en kapsamlı ve en büyük merkezi olma özelliğine sahiptir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en büyük otizm merkezi: SOBE

SOBE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Biberci ve Basın Sorumlusu Büşra Arslan, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Konya’da 6 yıldır otizmli bireylerin eğitimi için çaba sarf eden bir vakıfları olduğunu dile getiren Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak, “2011 yılında Selçuklu Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak başlanılan merkezimizin inşaatı 2014 yılında tamamlandı. Projenin sürdürülebilir olması için 2016 yılında merkez için bir vakıf kurulmasına karar verilerek Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı’mız kuruldu. Başkanlığını yürüttüğümüz vakfımızın 31 kişilik mütevelli heyet listemizde o dönemki valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Selçuklu Belediye Başkanımız, Üniversite Rektörlerimiz, akademisyenlerimiz ve Konya’mızın önde gelen sanayicileri ve iş adamları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

mustafa-ak-sobe-yonetim-kurulu-baskani.jpg

İHTİYAÇLARA UYGUN TASARLANDI

Türkiye’de otizmli bireylere hizmet veren en kapsamlı merkezin SOBE olduğuna dikkat çeken Mustafa Ak, “21 bin metrekare üzerine yerleşmiş olan merkezimiz şuanda Türkiye’nin otizm alanında çalışan en kapsamlı ve en büyük merkezi olma özelliğine sahiptir. Yaklaşık 12 bin metrekare yeşil alana sahip merkezimiz otizmli bireylerin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlandı. Merkezimizi Türkiye’de öncü kılan özelliklerinden birisi de belediye, vakıf ve üniversite iş birliğinde örnek bir çalışma yürütülmesidir. İmzalanan protokol ile Selçuklu Belediyesi alt yapı, ulaşım gibi konularda destek olurken Necmettin Erbakan Üniversitesi de akademik kadronun vakıf personeline danışmanlık yapması bilimsel çalışmaların yürütülmesi gibi noktalarda destek olmaktadır” şeklinde konuştu.

sobe-egitim.jpg

18 FARKLI BÖLÜMDE HİZMET

SOBE’de 18 farklı bölümün öğrencilere hizmet verdiğini dile getiren Başkan Mustafa Ak, “Vakfımızda birçok özel bölüm öğrencilerimizin hizmetindedir. Bunları sıralarsak, bireysel özel eğitim sınıfları, aktif duyu bütünleme odası, hidroterapi havuzları, 330 kişilik konferans salonu, kafeterya, uygulama evi, grup özel eğitim sınıfları, pasif duyu bütünleme odası, hayvanat bahçesi, seramik atölyesi, trafik parkuru, çamaşırhane, farklı büyüklükteki spor salonları, kuaför salonu, resim terapi atölyesi, müzik terapi atölyesi, hippoterapiye uygun kapalı ve açık manej ve oyun alanları, vakfımızın merkezinde bulunan bölümlerimizdir” dedi.

sobe-yeni-haber2.jpg

HER ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ SPOR DERSİ

Vakıfları bünyesinde 152 öğrencinin kendilerinden hizmet aldığını belirten Ak, “Şuanda 79 öğrencimiz SOBE’den hizmet alırken, 73 öğrencimiz terapi eğitimi, 36 öğrencimiz ise spor dersi almaktadır. Ayrıca vakfımızdan eğitim dersi alan her öğrencimize bir seans spor dersini de ücretsiz olarak vermekteyiz. 26 öğrencimiz yüzme, 11 öğrencimiz binicilik dersi alırken 46 öğrencimize vakfımızdan burs imkanı tanımaktayız. SOBE’de verdikleri hizmetleri anlatan Ak, “Haftada 4 ve 6 seanslık ile 10 saatlik eğitimler vermekteyiz. Ayrıca öğrencilerimize spor terapi, hidroterapi, atla terapi dediğimiz hippoterapi ve günlük bağımsız yaşam becerilerini desteklemek için çamaşırhane bölümü ve uygulama evimizde eğitimler gerçekleştirmekteyiz” ifadelerini kullandı. SOBE’yi çalışmalarından dolayı tebrik eden Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu da yönetim kuruluna ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

sobe-yeni-haber.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ