Türkiye’nin en değerli eğitim projesi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), beşinci yıl tanıtım toplantısı öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye’nin en değerli eğitim projesi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), beşinci yıl tanıtım toplantısı öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Türkiye'nin en değerli eğitim projesi SEDEP 2016-2017 eğitim öğretim yılına öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile start verildi. Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Koyuncu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden akademisyenler, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, SEDEP yürütme kurulu üyeleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Koyuncu, "Nüfusu ve gelişmişlik bakımından Konya'nın en büyük ilçesi olan Selçuklu, 600 binin üzerinde nüfusuyla birçok ilden daha büyük bir ilçe. Selçukluda son yıllarda önemli belediyecilik hizmetleri uygulandı, şehrin geleceğine yön veren ve planlı gelişmesini öngören çalışmalar yapıldı. Temizlikten altyapıya, sosyal belediyecilikten spora, imar hizmetlerinden kültürel etkinliklere kadar planlanan, uygulanan tüm projeler, Selçukluyu standardı yüksek önemli bir yaşam merkezi haline getirdi" dedi.

"SEDEP markalaşan bir proje"

Uygulanan projeler arasında en fazla önemsenen projenin Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi olduğunu söyleyen Koyuncu, "Türkiye'nin en değerli eğitim projesi olan SEDEP nitelikli ve markalaşan bir proje. SEDEP, 5. yılına girerken aynı zamanda bir iyilik hareketine dönüşen önemli bir organizasyon. Uygulanabilir örnek proje olarak bilimsel araştırmalara konu olan, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda tartışılan, Milli Eğitim Bakanlığı "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" proje yarışması finaline seçilen SEDEP şehrimizin güzide üç kurumu tarafından yürütülen en uzun süreli proje niteliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

"Değerlerimizin tanıtılmasını amaçlıyoruz"

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin toplumda yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla 5 yıldır uyguladığını ifade eden Koyuncu, "Öğrenci odaklı projemizde, öğretmen, veli ve tüm toplum, değerler konusunda bilgilendiriliyor ve insanlık, barış, adalet, hoşgörü için önemli mesajlar veriliyor. SEDEP kapsamında 2016-2017 öğretim yılında, "saygı, sorumluluk, hoşgörü, doğruluk, temizlik, cömertlik ve sabır" olmak üzere 7 değer çerçevesinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Proje ile özgün ve nitelikli yöntemler kullanarak, milli eğitim müfredatına uygun organizasyonlar ile milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını, hatırlanmasını, sevdirilmesini ve farkındalık oluşturulmasını amaçlıyoruz. Değerler Eğitimi Projesi, kurumlarımız, yöneticilerimiz, öğretmen ve velilerimizin de katkıları ile bundan sonra da başarılı olacak, değerli nesillerin yetişmesine katkı sunacaktır. Bu vesile ile 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diler hepinize saygılar sunarım" şeklinde konuştu.

"SEDEP aynı şevk, aynı heyecan ve aynı enerjiyle 5.yılında"

2016 - 2017 eğitim öğretim yılının ve SEDEP'in beşinci yılının başarıyla geçmesini dileyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Selçuklu Belediyemizin öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitemizin rehberliğinde ve siz kıymetli öğretmenlerimizin katkılarıyla, medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizi, geleceğimizin gençlerine aktarılması, onlarda değerlerimiz üzerine bir farkındalık oluşturulması amacıyla başlayan bu proje, 5 yıldır aralıksız devam ediyor. Bir proje için süreklilik önemlidir. Projemizin beşinci yılında da aynı şevkle, aynı heyecanla, aynı enerjiyle devam edecektir. 5 yıl önce ilkokullarla başlayan Değerler Eğitimi Projemiz, anaokulundan liseye kadar bütün eğitim kademelerinde uygulandığı, sadece kitap dağıtılarak değil birçok etkinlikle toplumsal problemlere değinildiği, öğrencilerimizin kişisel gelişiminin dikkate alındığı devasa bir proje halini aldı. Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'ın ifade ettiği şekliyle bir proje olmaktan çıktı, iyilik hareketine dönüştü" diye konuştu.

"Vatanına sahip çıkan nesiller yetiştireceğiz"

Kayacılar, "15 Temmuz darbe girişimi, bu projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Olayların arka planına bakacak olursak, dini doğru kaynaktan doğru metotlarla öğrenmeyen insanların ne tür oluşumlara alet olabileceğini, ne tür oluşumların içine dahil olabileceğini gösteren bir süreç. Bu olaylarda yüksek öğretimli ama yanlış eğitimli insanların, amaca ulaşmak için her yol mubahtır düşüncesiyle hareket eden insanların memleketimizi nasıl uçurumun eşiğine götürebileceğine şahit olduk. Bununla birlikte vatanına, milletine, bayrağına, demokrasisine sahip insanların gerekirse nasıl tankın önüne yatabileceğini, nasıl kurşunlara göğsünü siper edebileceğini de gördük. Vatanına, milletine bağlı sağlam nesiller yetiştirmek ne kadar önemli, bu süreç bir kez daha bunu bize gösterdi. Bu yüzden Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin devam etmesi lazım. Biz gençlerimize önce vatan sevgisini, bu vatana sahip çıkma bilincini öğretmeli, sonra onların akademik ve mesleki gelişimleriyle ilgilenmeliyiz" dedi.

Türkiye’nin en değerli eğitim projesi

Türkiye’nin en değerli eğitim projesi

Kaynak: