Türkiye’nin en iyisine akın akın geliyorlar

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, her gününü yoğun geçiriyor. Sadece Konya’nın değil tüm Türkiye’nin gözdesi olan merkez, şehir dışından gelen misafirlerin de uğrak noktası haline geldi.
Türkiye’nin en iyisine akın akın geliyorlar

Bugüne kadar 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Konya Bilim Merkezi, Türkiye’nin en büyük Bilim Merkezi olma özelliğini taşıyor. Atölye, sergi ve yenilenen etkinlikleriyle ön plana çıkan merkeze, turistler de büyük ilgi gösteriyor. Farklı şehirlerden Konya’ya gelip, Bilim Merkezi’ni ziyaret eden misafirler, görüşlerini gazetemizle paylaştılar.

cennet-rabia-tezcan.jpg

‘KONYA’YA SIRF BURASI İÇİN GELDİK’

Bilim Merkezini ziyaret etmek için Mersin’den Konya’ya geldiklerini vurgulayan Cennet Rabia Tezcan, “Silifke’de yaşıyorum. Çocuklarımızla birlikte Bilim Merkezini gezmek, buradaki bilim laboratuvarlarını incelemek için geldik. Konya’ya sırf burası için geldik. Çünkü çok bahsettiler. Çok güzel olduğunu söylediler. Oğlum da BİLSEM’i kazanınca projeler yapmak adına fikir olabileceğini düşündük. İyi ki de gelmişiz.

konya-bilim-merkezi-9.jpg

Gerçekten çok güzel fikirler edindik. Her şey ayrı ayrı düşünülmüş. Yapanların ellerine, emeklerine sağlık. Bence her ilde olması gerekiyor. Hatta büyük ilçelerde bile olmalı bence. Çünkü çocukları bırakın bizim bile ufkumuz genişliyor. Bilim çağında olduğumuz için böyle şeyleri görmek umut verici oluyor. Çocuklarımız da burayı çok güzel buldurlar. Hatta Konya’da yaşamayı, Konya’da okumayı bile düşündüler. Arkadaşlarına anlatmak için sabırsızlanıyorlar. Bir sürü fotoğraf çektiler. Silifke’de görmedikleri çoğu şeyi gördüler. Daha önce böyle bir merkez görmedim. Buraya tekrar gelmek isterim. Kendim de çoğu arkadaşıma tavsiye edeceğim. Tüm ailelere de çocuklarıyla birlikte buraya gelmelerini öneriyorum.” şeklinde konuştu.

murat-basut.jpg

‘BÖYLE BİR YER BEKLEMİYORDUM’

Konya’yı ve Bilim Merkezini çok beğendiğini belirten Murat Basut, “Ailemle birlikte İzmir’den geldik. Hem kültür gezisi olması için hem de merak ettiğimiz için Konya’yı görmeye geldik. Medyadan ve haberlerden bu merkezin adını duymuştuk. Açıkçası İzmir’den sonra Konya’nın basit kalacağını düşünüyordum. Ama trafiği, şehri, insanların yardım severliği çok güzeldi. Zaten Konya insanını çok seviyoruz. Belediyenin yapmış olduğu şeyleri çok sevdim. Hafta sonları ailelerin gideceği, vakit geçireceği bir sürü yer var. İnanın ben böyle bir yer beklemiyordum. Çok büyük ve çok güzel bir şehir. Ben Konya’ya yıllar önce gelmiştim ama çok değişmiş. Bilim Merkezinin kapısından girince, ilk izlenimde bile şok oldum. Ben bayıldım. Çocuklar zaten büyük bir heyecan içerisindeler. Biz de Büyükşehirden, Ege’nin İncisinden geliyoruz ama İzmir’de böyle bir yer yok. Buradaki yol üzerinde gördüğümüz parklardan bile yok. Koskoca şehri gezdik trafikte sıkıntı bile yaşamadık. Bu merkez çocuklar için çok faydalı. Bence herkes fırsat buldukça böyle yerlere gelmeli. Büyükşehir Belediyesine de çok teşekkür ediyorum. Diğer Büyükşehirlere de bence örnek olsun. Çünkü her şey insanlık ve gelecek nesiller için. İnsanların düşünceleri önemsenerek, bu yapmış olduğumuz röportaj bile çok güzel.” diye konuştu.

halime-demir.jpg

‘KENDİMİ RÜYADA GİBİ HİSSEDİYORUM’

Çocuklar için çok verimli ve eğlenceli bir yer olduğunu söyleyen Halime Demir, “Yeğenlerim farklı şehirden geldi. Onlara burayı gezdirmek için geldik. Yılda en az 2 kez geliyoruz. Daha da fazla gelmek istiyoruz ama fırsat olmuyor. Burası gerçekten gezilmeye değer. Konya’mızın güzel değerlerinden biri. Yaklaşık yarım saattir geziyoruz ve yeğenlerim buraya bayıldı. Girdiğimiz yerlerden zor çıkıyoruz. ‘Vücudumuz’ bölümünü gezdik, birazdan film izlemeye geçecekler. Çocuklar için çok verimli bir yer. Burada çok fazla şey öğreniyorlar.

konya-bilim-merkezi-1.jpg

Her ailenin buraya çocuklarıyla gelip gezmesini öneriyorum. Hatta her hafta sonu buraya çocuklarımızı getirmemiz gerekiyor. Bizim için hep aynı geliyor olabilir ama onlar çok eğleniyor. Eğlenirken aynı zamanda da öğreniyorlar. Yeğenlerim Mardin’de yaşıyorlar. Orada böyle bir yer yok. Sürekli ‘Teyze kendimi rüyada gibi hissediyorum’ diyorlar. Daha gitmeden tekrar gelmek istiyorlar. Sadece Konya’dan değil bence tüm şehirlerden burayı görmek için gelmeliler.” İfadelerine yer verdi.

murat-baysan.jpg

‘TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR MERKEZ GÖRMEDİM’

Türkiye’de böyle bir merkez görmediğinin altını çizen Murat Baysan, “Ankara’dan geliyoruz. İlk kez buraya geldik. Kızımın spor müsabakaları vardı onun için gelmiştik. Buranın ismini de hem internet üzerinden hem de arkadaşlarımızdan çok fazla duyduk. Mutlaka uğramalıyız dedik ve gezmek istedik. Burayı hepimiz çok güzel bulduk. Henüz yarısına ulaşamadık ama bu kadarı bile çok güzeldi. Çok başarılı bir tesis olmuş.

konya-bilim-merkezi-12.jpg

Çocuklar aşırı derecede etkilenmiş durumdalar. Eğitim kitlerinin başından onları çok zor ayırıyoruz. İnsan vücudu benim kızlarımın ilgisini çok çekiyor. O kısmı çok sevdiler. Deprem simülatörüne de bayıldılar. Barajların nasıl çalıştığını, rüzgar ve elektrik enerjisini de öğrendiler. Yaşadığım şehirde böyle bir merkez yok. Hatta Türkiye’de bile görmedim. Sadece yurtdışında benzerlerini görmüştüm. Buraya kesinlikle tekrar gelmek istiyorum. Müthiş bir yer. Umarım herkes gelip görme şansı yakalar. Sadece çocuklar için değil bence büyükler için de çok önemli. Aynı zamanda giriş ücretleri de çok makuldü.” dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

konya-bilim-merkezi-14.jpg

konya-bilim-merkezi-19.jpg

konya-bilim-merkezi-23.jpg

konya-bilim-merkezi-25.jpg

 Muhabir
Etiketler :