Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda aynı grupta yer aldığı rakiplerinden Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden hiçbirine geçmişte galibiyet sayısı bakımından üstünlük kuramadı.
Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yer aldığı rakiplerinden Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden hiçbirine geçmişte galibiyet sayısı bakımından üstünlük kuramadı.

Türkiye, gruptaki 3 rakibiyle geçmişte resmi ve özel toplam 25 kez karşılaştı. Bu maçlardan sadece 4'ünü kazanabilen ay-yıldızlı ekip, 12 kez mağlup oldu, 9 müsabakada da eşitliği bozamadı. Üç rakibine toplamda 20 gol atan milliler, kalesinde ise 42 gole engel olamadı.

Grupta 12 Haziran'da ilk maçta karşılaşacağı Hırvatistan ile daha önce 6 kez karşılaşan Türk Milli Takımı, 4 beraberlik, 2 yenilgi aldı, 4 gol atıp, 8 gol yedi.

İkinci maçında 17 Haziran'da İspanya ile karşılaşacak Türkiye, rakibiyle daha önce oynadığı 10 maçta bir galibiyet, 5 mağlubiyet aldı, 4 kez berabere kaldı. İspanya'ya 5 gol atan milliler, 14 kez meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı.

D Grubu'nda 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak ay-yıldızlı ekip rakibini geride kalan 9 maçta 3 kez mağlup etti, 5 kez yenildi, bir kez de eşitliği bozamadı. Türkiye, attığı 11 gole karşı filelerinde 20 gol gördü.

Türkiye-Hırvatistan maçları

Milliler, Hırvatistan ile tarihinde 7. kez karşılaşacak.

Türkiye, 4'ü resmi, 2'si özel geride kalan 6 maçtan 2'sini kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde 8 gol gördü.

Türkiye-İspanya maçları

Türkiye ile İspanya, EURO 2016'da 11. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Takımı, son 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldıran rakibiyle geçmişte yaptığı 10 maçtan sadece birini kazanırken, 5 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

Beşi Dünya Kupası Elemeleri, 2'si Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 3'ü de özel olmak üzere geride kalan 10 maçta 5 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 14 gol gördü.

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçları

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları, EURO 2016'da 10. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 6'sı özel, 3'ü resmi olmak üzere 9 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5'ini yitirdi, 3'ünü kazandı, birinde de berabere kaldı.

Bu maçlarda 11 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü.