Türkiye’nin ilk ve tek kadınlar kulübü: Wo Club

Kadını merkeze alan işletme anlayışıyla Konya’da hizmete giren ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Wo Club Spor ve Güzellik merkezinde kadınlar A’dan Z’ye birçok alanda hizmet alabiliyor.
Türkiye’nin ilk ve tek kadınlar kulübü: Wo Club

Kadını merkeze alan işletme anlayışıyla Konya’da hizmete giren ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Wo Club Spor ve Güzellik merkezinde kadınlar A’dan Z’ye birçok alanda hizmet alabiliyor. Kent Plaza AVM içerisinde yer alan ve şehir manzarasına karşı sporlarını yapan kadınlar ayrıca diğer imkanlardan da faydalanabiliyor. Wo Club’ın konseptiyle ilkleri başardığını dile getiren İşletme Yöneticisi Canan Çekirdekçi, firma olarak yaptıkları hizmetlerini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.


Sizi tanıyabilir miyiz?

Uzun süre ev kadınlığı yaptıktan sonra farklı tecrübeler yaşamak için iş hayatına atıldım. Mükemmel bir eşim oldu ve iki çocuğum var. Eşimi kaybettikten sonra hayata sıkı bağlanabilmek adına çalışma hayatını tercih ettim. Sıkıntılı dönemi aşabilmek için işime odaklandım. Daha önce medikal estetik kliniğinde halkla ilişkiler yöneticiliği yaptım. Ardından anneanne oldum. Kızıma destek olmak adına ara verdim ve şimdi de Wo Club ailesine katıldım.

canan-cekirdekci-wo-club-spor-ve-guzelli-merkezi.jpg

Wo Club’la tanışma sürecinden bahseder misiniz?

Jalal Management bünyesinde bulunan Wo Club’ın işletme yöneticiliği için teklif gelince projeyi okudum ve çok heyecanlandım. Jalal yöneticilerinden Bülent Temel ve Tuna Kavuran’la görüşme yaptım. Bana çok destek oldular ve siz yaparsınız dediler. Tamamen kadınlara özgü bir yer olduğunu görünce ilgimi çekti. Çünkü daha önceki kliniğim hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veriyordu. Burada tamamen kadın hareketi olacaktı. Birbirimizin hayatına dokunacaktık. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için buraya gelecek kadınlar spor yapacaktı. Bunları düşündüm ve teklifi kabul ettim. Jalal’ın bana desteği ve güveni çok önemliydi. Böyle bir başlangıç yaptık. Burada çalışırken sistemi de aynı zamanda öğrenmiş oluyoruz. Güzel bir tanışma evremiz oldu.

wo-club-konya-5.jpg

Wo Club ismi nereden gelmektedir?

Woman Organization’dan gelmektedir. Woman’dan ‘man’i yani erkekleri çıkardık ve yalnız kadınları bıraktık. İşletmemizin bünyesinde de yalnızca kadınlara hizmet verilmektedir. O yüzden sürekli belirtiyoruz. Burası bir kadınlar kulübüdür ve onlar burada keyifli vakitler geçirmektedir.

wo-club-konya-9.jpg

Wo Club bünyesinde insanlar ne tür imkânlardan faydalanabiliyorlar?

Wo Club, spor ve güzellik merkezidir. İçinde fitness alanı, havuz, spa bölümü, güzellik merkezi, kuaför bölümlerimiz bulunmaktadır. Burada geniş bir alanda birçok hizmet verilmektedir. Grup dersleri ve özel dersler vardır. Güzellik bölümümüzde, spor yapan ve yorulan hanımlara dinlenmek istediklerinde masaj ya da cilt bakımı yapabilmekteyiz. Ayrıca şehir manzaralı balkonumuzda hanımlarımız kahvelerini yudumlarken dergilerini okuyabilmektedirler. Özetle çok olanaklı ve gayet nezih bir alanımız bulunmaktadır. Bu imkânlardan tüm üyelerimiz faydalanabilmektedir. Hanımlar buraya üye olduklarında ek hizmetlerden de indirimli olarak yararlanabilirler.

wo-club-konya-8.jpg

Hanımlara verdiğiniz özel derslerden bahseder misiniz?

Yüzme alanında özel ders veriyoruz. Reformer pilates derslerimiz de mevcuttur. Miha body dediğimiz kaslara akım verilen teknolojiyi kullanmaktayız. Bu akımla çok uzun sürede yapacağınız sporu 25-30 dakika içerisinde yaparak üstün performans alabilmektesiniz. Özellikle vakti olmayan hanımlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Bu akım, kasları yarıp harekete geçirmektedir ve fizyoterapistler de bunu kullanmaktadırlar. Ayrıca eğitmenlerimiz tarafından kişiye özel derslerimiz de bulunmaktadır. Bu dört ana başlık altında hizmet veriyoruz. Bunların dışında grup dersleri de vermekteyiz. Pilates, zumba ve spinning dersleri vermekteyiz. Haftanın 6 günü aktif şekilde çeşitli saatlerde derslerimize devam etmekteyiz.

wo-club-konya-4.jpg

Hedef kitleniz nedir?

Çoğu işletmenin bir hedef kitlesi vardır ve onun üzerine yoğunlaşırlar. Biz burada yalnız bayanlara hizmet veriyoruz fakat bayanlar arasında ayrım, sınır vs. gözetmemekteyiz. 10 yaş ve üzeri yüzme bilen tüm kız çocuklarını yüzmeye alabiliyoruz. Örneğin yaz boyunca babalar çocuklarını getirdi ve onlarla burada ilgilendik. Aktif olarak spor yapmak istiyorlarsa da 16 yaş ve üzerini alabilmekteyiz. Bununla birlikte genç, olgun, hamile ayırt etmeksizin tüm sınıf bayanlara hizmet vermekteyiz. Özellikle hamile pilatesi denilen reformer pilatesini hamile bayanlara önermekteyiz. Burada amacımız gelen kişinin tamamen beden durumuna göre çalışmaktır. Her yaş grubu gelebilir. Boyun düzleşmesi, kas, duruş bozuklukları gibi birçok soruna çok iyi gelen bir spordur. Eğitmenimiz bir saat boyunca sizinle özel olarak ilgilenir. Bu tarz alanlar Konya’da fazla yoktur. Olanlarda da spor alanı çok dardır. Wo Club olarak odamız rahatlıkla çalışılabilecek genişliktedir.

wo-club-konya-3.jpg

Çalışma saatleriniz nelerdir?

AVM ile birlikte hareket etmekteyiz. Tesisimiz sabah 10.00’da açılmakta ve akşam 22.00’de kapanmaktadır. Spor ve resepsiyon alanımız haftanın 7 günü aktif hizmettedir. Güzellik birimimiz pazar günleri kapalıdır. Diğer günler de 19.30’a kadar hizmet vermektedir.

wo-club-konya-2.jpg

Günlük giriş imkânınız var mıdır?

Uzun süreli üyeliklerimiz olduğu gibi günlük girişlerimiz de mevcuttur. Yalnızca grup derslerimizin dışında diğer tüm imkânlarımızdan müşterilerimiz günlük giriş yaparak da faydalanabilmektedirler. Tesisin tamamını kullanabilirler.

wo-club-konya-6.jpg

Hijyen konusunda özel önlemleriniz nelerdir?

Wo Club olarak hijyen en temel prensiplerimizden bir tanesidir. Islak alanlara sahip olduğumuz için bizde hijyen ekstra önem taşımaktadır. Her hafta halk sağlığı merkezine havuz kontrolü için numune vermekteyiz. Yöneticilerimizden bir tanesi de spor temellidir. Ondan dolayı her alanda yapmamız gereken bilgileri bize vermektedir. Gayet titiz davranmaktayız.

wo-club-konya-13.jpg

İnsanlar neden Wo Club’ı tercih etmeli, farklarınız nelerdir?

Öncelikle bu sektörde kadınlara özel hizmet veren ilk kadın kulübüyüz. Bu özelliğimiz diğer firmalardan bizi ayrıştırmaktadır. Güler yüzlü hizmet anlayışımız, samimiyetimiz ve müşteri odaklı çalışmamız vardır. Güzellik ve spor sektöründe çalışan tüm firmalara saygı duyuyoruz. Neticede herkes işini yapıyor. Fakat bizler en iyi hizmeti sunmak için çabalarız, ayrışımı yapmak tüketicinin görevidir. Ayrıca Wo Club olarak ilkleri gerçekleştirdik. Türkiye’de hiçbir yerde böyle bir kadınlar kulübü yoktu. Hem AVM’nin içinde bulunuyoruz, hem de en üst kattayız. AVM’de bulunan spor salonları genelde bodrumda bulunur fakat bizim merkezimiz en üst katta yer almakta ve hanımlarımız şehir manzarasına karşı spor yapmaktadırlar. AVM’de bulunmamızın diğer bir avantajı ise, misafirimiz geldiğinde aracını aşağı kata yıkamaya bırakabilir. Daha sonra yukarıda alışverişini yapabilir. Sonraki katta yemek yiyebilir. AVM içerisinde zaman geçirebileceği çok alan vardır. Daha sonra gelerek hem burada sporlarını yapabilirler hem de güzellik salonumuzdan faydalanabilirler. Ayrıca hanımlarımız için güvenlik çok önemlidir. AVM güvenliğimiz bulunduğumuz katta sürekli dolaşmaktadır. Bunların hepsi birer ayrıcalıktır.

wo-club-konya-11.jpg

Hanımlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Özellikle orta yaş ve üzeri hanımları davet ediyoruz. Gençlerimiz bu konuda çok bilinçli ve sporlarını yapmaktadırlar fakat daha üst grup eve çekilmeyi tercih etmektedir. Sağlıklı yaşlanmayı hedef almak gerekir. Torunları olanları da buraya çağırıyoruz. Hiçbir şekilde bizden geçti demesinler. Asıl şimdi başlıyor diyoruz ve her kadının her yaşta kendine bakması gerektiği kanaatindeyiz.

wo-club-konya-haber-12.jpg

Konyalılar Wo Club’a alıştı mı, nasıl yorumlar almaktasınız?

Yaklaşık 1 yıldır aktif olarak hizmet vermekteyiz. Hanımlar Wo Club’ta gayet mutlular. Bunu da sürekli dile getirmektedirler. Hizmet sektöründe yerinizde sayamazsınız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bizler de sürekli kendimizi yenileme ve geliştirme peşindeyiz. Kendimize ve ekibimize güveniyoruz. Tüm kadınları sağlıklı yaşamaya ve Wo Club’a davet ediyoruz.

RÖPORTAJ: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

wo-club-konya-10.jpg

wo-club-konya-7.jpg