Türkiye'nin ilk yerli telefonu yolda

Türkiye'de önemli bir pazara sahip olan akıllı telefon için, GSM şirketi atağa geçti. Şirket yetkilileri, yakın zamanda 4G uyumlu ilk yerli telefonu çıkartacaklarını bildirdi.
Türkiye'nin ilk yerli telefonu yolda

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Mersin Marina'da gazetecilere, "Dijital Dönüşüm Hareketi Projesi" kapsamında Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna dijital kalkınmayı hedeflediklerini söyledi.

Vodafone'nin, yatırımlarını Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğünü ifade eden Süel, Vodafone Türkiye'nin, 33 milyon liralık yatırımıyla Mersin'in ekonomisine de katkıda bulunduğunu vurguladı.

2013-2014 mali yılında toplam 6 milyar 400 milyon lira gelir elde ettiklerini hatırlatan Süel, şöyle devam etti:

"Yüzde 33,4'e çıkan mobil gelir pazar payı ile Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketiyiz. Dijital Dönüşüm Hareketi'nin ilanıyla 2013-2014 mali yılının son 6 ayında toplam 566 milyon liralık yatırım yaptık. Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) ihalesinde bu kurumun fiber hatlarının kullanım hakkını aldık. İhale bedeliyle gelecek yıllarda yapacağımız yatırımlarla Türkiye'de toplam 300 milyon liralık değer yaratacağız. Türkiye'de ilk yerli telefonu çıkardık, yakın zamanda 4G uyumlu ilk yerli telefonu da çıkaracağız."

Müşteri sayılarının artmasına paralel olarak daha iyi hizmet verebilmek için yatırım yapmaya devam edeceklerini aktaran Süel, "Son yatırım, Şanlıurfa'da 40 milyon lira bedelli 350 kişilik çağrı merkeziydi. Biz çağrı merkezlerimizi batıdan ziyade Anadolu'da açmayı, Türkiye'deki gelişimi Anadolu'da yaşatmayı görev edinen bir kuruluşuz" diye konuştu.

Gelecek 2 yıl Türkiye'de toplam 2 milyar liralık yatırım planladıklarını anlatan Süel, yatırımların önemli bölümünü ise teknolojilerini yenilemek, kalite ve kapasitelerini artırmak için kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Vodafone'nin "Önce Kadın Programı" ile el emeği ürünlerinin satışını artırdıktan sonra yeni mağazasıyla işini büyüten Mersinli kadın girişimci Muazzes Özer ise programa katılmadan önce Mersin ve çevre köylerde ürünlerini satmak için çok çaba sarf ettiğini söyledi.

Program sayesinde satışlarının yüzde 500 arttığına dikkati çeken Özer, "Vodafone Önce Kadın Programı ile tanışmam benim için büyük bir dönüşümün başlangıcı oldu. Her şeyden öte özgüvenim geldi" diye konuştu.