"Türkiye'nin itibarına yakışır bir alt yapı ile çalışıyoruz"

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş, dünya genelinde faaliyet gösterdikleri 45 merkezde Türkiye'nin itibarına yakışır bir bir alt yapı ile çalıştıklarını belirtti.
"Türkiye'nin itibarına yakışır bir alt yapı ile çalışıyoruz"

Yunus Emre Enstitüsü'nün yurt dışında görev yapan Türkçe okutmanları için düzenlenen eğitim ve istişare toplantısı, dünya genelinde 45 merkezde görev yapan 110 Türkçe okutmanın katılımıyla başladı. 

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün sürecek toplantılarla çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

Genç bir ekiple çalıştıklarını belirten Ateş, hizmet verdikleri tüm ülkelerde Türkiye'nin itibarına yakışır bir bir alt yapı ile çalıştıklarını kaydetti.

Yurt dışında Türkçe okutman olarak görev yapanlar arasında yabancıların da yer aldığını ifade eden Ateş, "Afganistan'da, Somali'de çalışan biri aynı zamanda Türkiye'yi de temsil ettiği için toplantı esnasında diplomasi dersinden tutun da görgü kurallarına kadar birçok eğitim veriyoruz." dedi.

Ateş, dünyada dilimize olan ilginin artması sebebiyle uzaktan Türkçe Öğrenim Projesi'ni geliştirdiklerini ve yakın bir zamanda uzaktan Türkçe eğitimini başlatacaklarını kaydetti.

Okutmanlar, 15 Temmuz'a kadar devam edecek olan toplantılarda, "Yabancılara Türkçe Öğretimi", "Teknoloji Tabanlı Dil Öğretimi", "Materyal Hazırlama Yöntem ve Teknikleri", "Uzaktan Eğitim", "Web Tabanlı Sınav" gibi konularının yanı sıra kurumsal işleyiş ve protokol kurallarının ele alındığı eğitimler alacak.