“Türkiye’nin kararlı tutumu devam edecek”

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Türkiye’nin BM’nin terörle mücadele kapsamında aldığı kararlar çerçevesinde meşru müdafaa hakkını kullanarak terör örgütlerini bitirmek üzere Afrin harekatını yürüttüğünü ifade etti.
“Türkiye’nin kararlı tutumu devam edecek”

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündeminin değerlendirdi. Türk ordusunun Afrin’de sınır güvenliğini sağlamak için bir harekât yürüttüğünü ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Bu harekâtla alakalı Türkiye siyasi çözüm sağlanması için çok sabretti. Kendini sade vatandaş olduğunu iddia eden ama medyatik olan isimler, bir takım sanatçılar, eli kalem tutan yazarlar, Bütün AK Parti milletvekillerinin maillerine mektup göndererek bu sürecin diyalog ile çözülmesini, savaşın olmamasını istediler. Savaşı kimse istemez. Bizim devletimiz de böyledir. İktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasiler bu harekata kilitlendi. Sadece HDP’nin bu harekata karşı çıktığını görüyoruz. Hatta kendi yandaşlarını sokağa çıkmaya da davet etti. Bununla alakalı Diyarbakır’da ufak bir gösteri olsa da hükümet buna izin vermedi” diye konuştu.

“TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUYORUZ”

Türkiye’nin büyük bir hassasiyetle bu harekâtı yürüttüğünü belirten Özdemir, “Türkiye, Birleşmiş Milletler’in terörle mücadele kapsamında aldığı kararlar çerçevesinde meşru müdafaa hakkını kullanarak terör örgütlerini bitirmek üzere harekatı yürütüyor. Bu konuda Türkiye’nin kararlı tutumu devam edecektir. Biz bu operasyonu yapmamış olsaydık Hatay, Kırıkhan ve Reyhanlı’yı büyük bir tehlikeye sokmuş olacaktık. Kendi toprak bütünlüğümüz açısından bu müdahaleyi yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“YERLİ OTOMOBİLLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Konya’nın ihracatta rekor kırdığının altını çizen Özdemir, “Sanayicilerimiz 2018 için hedef büyüterek 1,8 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirlediler. Siyaset, sanayici ve millet bütünleşmesinin etkisi olduğu kanaatindeyim. Önümüzdeki dönemde de bu rakamı 5 milyarlara, 10 milyarlara çıkarma çabası içerisinde olacağız. Büyük yatırımcılarda Konya’ya gelmeye başladı. Marmara bölgesinde İstanbul neyse İç Anadolu’da da Konya odur. Yerli otomotivin Konya’ya gelmesi noktasında da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Otomobilin tamamının veya kritik parçalarının yerli otomotivle alakalı bir gelişmenin de olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.  Konya tarım ve hayvancılığın yanında sanayide de Türkiye’nin göz bebeği haline geldi” ifadelerini kullandı.

“KONYA’DA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ AZ”

Konya’da öğretmen açığının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Özdemir, “FETÖ’den bu kadar öğretmen atılmasına rağmen Konya’da öğretmen açığımız yok denecek kadar azdır. Yüzde 90 doluluk oranıyla Konya Milli Eğitim’i çalışıyor. En düşük ilçemizde bu oran yüzde 70. Bunun toparlanması için görüşmeler yaptık. Yüzde 10’u da telafi edecek şekilde girişimlerde bulunduk. Öğretmen açığını tamamlayacağız. 2018 yılı sonunda kadar Konya ve Türkiye çapında tekli eğitime geçeceğiz. İkili eğitim tamamen kaldırılacak. 2018 yılı itibariyle Konya tamamıyla tekli eğitime geçmiş illerin başında yer alacak” dedi.  

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER