Ali Kaya

Ali Kaya

Türkiye’nin Seçimi

Türkiye’nin Seçimi

Türkiye’nin önümüzdeki günlerde 7 Haziran  genel seçimlerine  birkaç gün den az zaman  kaldı öncelikle halkın en doğrusunu seçeceğine inancımız tamdır, ama bu seçimlerin Türkiye’nin  gelecek dört yılını ilgilendiren bir seçim olmadığını her kesim çok iyi biliyor ve çalışmalarını ona göre yapmaya gayret gösteriyorlar.

Eğer kendi kendimizi frenlemezsek Türkiye bölgesinde ve dünyada adından gücüyle söz edilecek bir ülke olacaktır. Amerikalı Siyaset bilimci ve strateji uzmanı olan Dr. George friedman ‘’önümüzdeki 40 yıl içinde yeni güçler ortaya çıkacak.

Bunlar Avrasya’nın çevresindeki ülkeler olacak. Türkiye olarak zaten  bir güçsünüz.30-40 yıl sonrasına baktığımızda çok önemli bir güç olacağınızı tahmin etmek güç değil. İstemeseniz de çok güçlüsünüz. Söylediklerimin çoğunu Osmanlı İmparatorluğundan hareketle söyledim. Türkiye her yöne genişliyor ve etrafında çok zayıf güçler var.

Bu güçler bu genişlemeyi engelleyemiyorlar. ’’Yabancılar buna bizim inandığımızdan daha fazla inanıyor… Biz de inanırsak bu süreci hızlandırırız. 2023 Yılında Dünyanın en güçlü ilk 10 Ülke ekonomisinden biri olacağımıza inancım tamdır.

Şöyle ki Dr. George Friedman  Türkiye nin istikrarsız bir bölgede büyük bir istikrar adası ve olağanüstü büyük bir ticari ve askeri güç olduğunu belirterek ‘’Ben Türkiye ye baktığımda büyük bir oyuncu görüyorum . Siz bu bölgeyi şekillendirebilecek ama bunu istemeyen bir güçsünüz .Ama artık Türkiye’nin direnebileceğinin ötesine geçmiş durumda ‘’diyerek artık uyuyan devin ayağa kalktığını bir yabancı gözüyle bizlere gösteriyor.

Ve Batı bunun telaşına düşmüş hızımı kesmeye çalışırken bazı kesimler hala siyasi rant peşinde koşarken sizlere şunu hatırlatmak isterim; Bundan 22 yıl önce rahmetli olan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın da o dönemlerde amaçladıklarını hatırlamakta fayda var, peki neydi bunlar?  Yeni Anayasa, Başkanlık sistemi, Kürt sorunu ve terörün bitirilmesine dair projelerinin olması ne kadar ilginç değil mi? Bu Cumhuriyet'in kuruluşundan beri uygulamasını geciktirdiğimiz ve aslında Cumhuriyeti tamamlayacak bir proje olan Yeni Anayasanın hazırlanmasına, Ülkemizin her karış toprağında huzur ve refahın, barışın sağlanmasına ve  Başkanlık siteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Şimdi önümüzdeki genel seçimlerin sadece siyasi olarak dört yılı kapsamadığını gelecek 50 yılın bir başlangıcı olacağını anlamak zor olmasa gerek , Türkiye ekonomisi, genç  ve dinamik nüfusu ile  önümüzdeki yüz yılda dünyanın en büyük süper gücü olacağına halkımız tüm aydınlarımızda bir inansa kim tutar bizi. Genel seçim yapılmadan koalisyon tartışmalarının başlaması hala gelecek Türkiye’nin ufkunu, geçmişten gelen tarihi birikimini göremeyen ülkenin önünü tıkamak isteyen dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek değil de nedir?

Bu Ülke hepimizin sadece belirli bir kesimin, zümrenin veya bir grubun değil Türk halkının. Ve Millet son sözü söyleyecek.

 

2015 Genel Seçim sonuçları ne olursa olsun şimdiden Ülkemiz,Milletimiz ve tüm coğrafyamız adına bölgemiz adına hayırlı olmasını dilerim.

 

Saygı ve muhabetlerimi sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR