Türkiye'ye düşmanlık ettiklerinin farkındayız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin düşmanlarını, kendisine dost edinenlerin, açık ve alenen olmasa bile dolaylı yoldan Türkiye'ye düşmanlık ettiklerinin farkındayız." dedi.
Türkiye'ye düşmanlık ettiklerinin farkındayız

Büyük Birlik Partisi (BBPGenel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin darbe anayasasından ve darbe anayasası ürünü olan mevcut sistemden kurtulması adına milletin muktedir iktidarının gerçekleşmesini, yeni sistemin gelmesini destekliyoruz." dedi.

Destici, Çukurambar'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin, 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren darbecilerin hazırladığı bir anayasa ile yönetildiğini belirten Destici, partileri kurulduğundan beri darbecilerin getirdiği sistemin değiştirilmesini savunduklarını söyledi.

Türkiye'de ilk defa hür seçimlerle oluşmuş Meclisten bir anayasa teklifinin geçtiğine işaret eden Destici, şunları ifade etti:

"Mevcut sistemde 35 senedir kim iktidar olursa olsun maalesef hiçbirinin diğerine söyleyecek sözü olmamış. Bizde de şöyle bir kanaat oluştu, 'Demek ki bu sistemde bu değişmiyor.' Onun için yeni bir sistem gelmesi, yeni bir adım atılması lazım. Biz bu konuda yapılacak değişimi önemsiyoruz. Türkiye'nin darbe anayasasından ve darbe anayasası ürünü olan mevcut sistemden kurtulması adına milletin muktedir iktidarının gerçekleşmesini, yeni sistemin gelmesini destekliyoruz."

"Düşmanlık ettiklerinin farkındayız"

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yaşanan terör olaylarına ilişkin Türkiye'nin seyirci kalmaması gerektiğini belirten Destici, bu bölgede ABD'nin ve Rusya'nın PYD/YPG'ye her türlü askeri desteği verdiğini bildirdi.

Türkiye'nin bu konuda seyirci kalmamasını isteyen Destici, "Türkiye'nin düşmanlarını, kendisine dost edinenlerin, açık ve alenen olmasa bile dolaylı yoldan Türkiye'ye düşmanlık ettiklerinin farkındayız." dedi.

Destici, dün Londra'da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için de başsağlığı dileğinde bulundu.