'Türkiye'ye katkı sağlamaya hazırız'

SDÜ'de öğretim görevlisi olan Suriyeli akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Hindavi, "Suriyeliler olarak Türkiye'de çok mutluyuz ve Türkiye'ye katma değer sağlamak istiyoruz." dedi.
'Türkiye'ye katkı sağlamaya hazırız'

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) öğretim görevlisi olarak görev yapan Suriyeli akademisyenler, Türkiye'ye katkı sağlamaya hazır olduklarını, Türk vatandaşlığının kendilerini çok daha güzel şeyler yapmak için motive edeceğini söyledi.

SDÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okutman olarak görev yapan Abdullah Mektebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep şehrinden olduğunu anlatarak, Halep'in savaşın en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olduğunu anımsattı.

Şanslı olanların ölüm tehlikesi altında olmadan ve büyük bir yokluk yaşamadan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Mektebi, kendisinin de 1.5 yıl önce Türkiye'ye sığındığını anlattı.

İlk olarak Mersin'e, ardından da Isparta'ya geldiğini aktaran Abdullah Mektebi, SDÜ'de bir oryantasyona girdiğini ve daha sonra da okutman olarak göreve başladığını kaydetti.

Türkiye'ye müthiş bir misafirperverlik gösterdi

Mektebi, savaştan önce de Türkiye'de Arap Dili Edebiyatı'nda çok sayıda Suriyeli'nin olduğunu dile getirerek, "Türkiye müthiş bir misafirperverliğe sahip. Yaşam alanlarımızda çok büyük sorunlarımız yok, din birliği, sınır birliği, akrabalıklarımız var. Bize karşı olağanüstü güzel misafirperverlik gösterdiler." dedi.

"Türkiye'ye katma değer sağlamak istiyoruz" 

SDÜ İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Siham Hindavi de daha önce Şam Üniversitesinde İslam tarihi üzerine çalışmalar yaptığını söyledi.

Özellikle Osmanlı tarihi üzerine akademik yayınlar ortaya koyduğunu belirten Hindavi, savaşın başlamasıyla birlikte Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Siham Hindavi, 1 yıl önce de Isparta'ya geldiğini ve SDÜ'de öğretim görevlisi olarak göreve başladığını vurgulayarak, "Türkiye, tüm Suriyeliler tarafından seviliyor. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk milletine asla ödemeyeceğimiz bir şükran borcumuz var." şeklinde konuştu.

Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili haberlerin gazetelerde yer almasının ardından kamplarda kalanların sevinçten adeta havalara uçtuğunu anlatan Hindavi, Türkiye'deki Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek istediklerini, ancak bunun çok kolay ve hemen olmayacağını bildiklerini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Hindavi, Suriyeliler olarak Türkiye'ye katkı sağlamak istediklerini belirterek, Türkiye'de çok mutlu olduklarını ve ülkeye katma değer sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.