"Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin"

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, "İbadi'ye sesleniyorum; şimdi birilerinin tahrikiyle, Türkiye'yi Irak'a düşman etmek isteyen birtakım güçlerin telkiniyle Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin." dedi.
"Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin"

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Başika Kampı ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "İbadi'ye sesleniyorum; şimdi birilerinin tahrikiyle Türkiye'yi Irak'a düşman etmek isteyen birtakım güçlerin telkiniyle Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin. Türkiye halkı güvenlik gerekçeleriyle Irak'ın bütünüyle de kardeş ve dost olacaktır." dedi. 

Davutoğlu, Konya Kılıçarslan Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Konya'nın küçük hesapların değil büyük davaların şehri olduğunu söyledi.

Konya'nın her zaman vakarla, kararlılıkla ve samimiyetle, bu davanın öncü şehri olmaya devam edeceğini belirten Davutoğlu, "15 Temmuz'da da bu alçak FETÖ örgütüne karşı ayağa kalkan ilk şehirlerimizden biridir. Hz. Mevlana manen buradayken, Kılıçarslan zihnimizde, yüreğimizde, bileğimizdeyken ne Haçlılara teslim oluruz, ne içimizdeki hainlere teslim oluruz ne de dışımızdaki hainlere fırsat veririz." diye konuştu.

konyada-konustu-2.jpg

Davutoğlu, birilerinin bu vuslatı bozmaya, devlet ve milletin arasına girmeye çalıştığını vurguladı. Birilerinin terör faaliyetleriyle milleti bölmeye gayret ettiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir terör örgütü çıkıyor PKK, milletin vuslatını kardeşliğini tehdit ediyor. Kürt'ü Türk'e düşman etmek, yabancı etmek istiyor. Millet ve devleti parçalamak istiyor ama Konya, her bir köşesiyle 'Türk, Kürt kardeştir' diye haykırdı. Bu toprağa fitne tohumu ekemediler. Milleti devletle yabancılaştırmak isteyen, devlete sızarak ihanet örgütlenmeleriyle TSK'da ve bütün kurumlarda devleti ele geçirerek, devleti millete düşman etmek isteyen bu FETÖ'ye karşı da hep devlet ve milletin vuslatını savunacağız."

- "Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin"

Davutoğlu, Türk milletinde PKK'yı, FETÖ'yü, DEAŞ'ı ve her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güç ve kudretin bulunduğunun altını çizdi. İçerideki terör örgütlerinin, dışarıdaki Türkiye düşmanlarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin zaafa düştüğünü zannederek hesap yapmaması gerektiğini aktaran şöyle devam etti:

"Bilinsin ki Irak ve Suriye'deki kardeşlerimizin de kaderiKonyalıların kaderiyle aynıdır. Bu fırsattan istifade Selçuklu'nun başşehrinden Irak Başbakanı İbadi'ye bir kez daha seslenmek istiyorum. Bilinsin ki Türkiye ve Irak her zaman dost ve kardeş olmuştur. Siz Aralık 2014'te misafirimiz olarak Türkiye'ye geldiğinizde, birlikte Irak ve Türkiye'de terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele etme kararı almıştık ve bunu dünyaya Ankara'dan ilan etmiştik. Daha sonra da Milli Güvenlik Kurulunda ve güvenlik zirvelerinde Cumhurbaşkanımızla aldığımız kararlarla, Irak ve Türkiye savunma bakanları bu anlaşmanın bir gereği olarak Başika üssü konusunda da bir mutabakata varmışlardı. İbadi'ye sesleniyorum; şimdi birilerinin tahrikiyle, Türkiye'yi Irak'a düşman etmek isteyen birtakım güçlerin telkiniyle Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin. Türkiye halkı güvenlik gerekçeleriyle Irak'ın bütünüyle de kardeş ve dost olacaktır. Türkiye, Başta Musul olmak üzere sınır boylarımızdaki bütün şehirlerin bütün kardeş halkların gelecekleriyle de ilgilenmeye devam edecektir."

Davutoğlu Başika'daki Türk Silahlı Kuvvetlerine, Musul'a, Kerkük'e, Erbil'e ve Süleymaniye'ye selamlarını iletti.

Sünni, Şii, Kürt, Arap ve Türk'ü ile Irak'ın dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Davutoğlu, "Ama eğer İbadi'nin diliyle üslubuyla birisi Türkiye'ye meydana okursa onun da hakkını ve haddini vermek Türkiye'nin borcudur." dedi. 

- "Dostluğu ne kadar kuvvetliyse düşmanlarına karşı gücü de o kadar şiddetlidir"

Kimse silahlı kuvvetlerimizdeki hain odak sebebiyle ordumuzun zaafa düştüğü gibi bir kanaate asla sahip olmasın" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çakallar gibi Türkiye'nin üzerine yüklenmek isteyenler karşılarında aslan yürekli bir millet bulacak. Yılmayan, ezilmeyen, baş eğmeyen bir millet bulacak. Aynı şekildeKonya'dan yine bir Selçuklu şehri olan Halep'e selam ediyoruz. Zalim bombardıman uçaklarının zulmü altındaki Halep, bilinsin ki her zaman Türkiye'nin halkını yanında bulacak. Buradan ilişkilerin gelişmiş olması dolayısıyla büyük memnuniyet duyduğumuz Rusya'ya ittifak ilişkileri içinde olduğumuz ABD'ye ve bütün BM'ye Türkiye adına bir kez daha Halep'teki bu insanlık dramına karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz ve yine bir kez daha Türkiye'nin merhamet elinin dost ve kardeş ülkelerinin üzerinde olduğunu söylüyoruz. Türkiye'nin dostluğu ne kadar kuvvetliyse düşmanlarına karşı gücü de o kadar şiddetlidir."