"Türkler, Çekleri batırdı"

Fransa basını, Milli Takımımızın galibiyetine geniş yer ayırdı.
"Türkler, Çekleri batırdı"

Fransız basını, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye Milli Takımı'nın, Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı 2-0'lık galibiyete geniş yer verdi.

Le Parisien gazetesi, "Türkler, Çekleri batırdı." başlığı ile verdiği haberde, "Fatih Terim'in girişken ve organize oyuncuları Çeklere sürpriz yaptı." ifadesini kullandı. Gazete, "Çeklerin maçta yeteri kadar hırslı olmadıkları" yorumunda bulundu.

"Türkler, Çekleri yenerek umutlarını sürdürdü.'' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Le Figaro gazetesi, "Türkler 2-0'lık galibiyetle yeniden doğdu.'' yorumunda bulundu. Türk Milli Takımı'nın savunmada iyi oynadığını yazan gazete, taktiksel olarak da Terim'in öğrencilerinin maça iyi hazırlandığına dikkati çekti.

Liberation gazetesi, "Türklerin umut etmeye hakkı var." başlığıyla verdiği haberde, maç sonucunun Türk seyircileri tur atlama konusunda yeniden umutlandırdığı yorumunu yaptı. Gazete, ilk iki maçını kaybeden Türkiye'nin tur atlamasının "imkansızı başarmak" olarak nitelendirilebileceğini belirtti.

Türkiye'nin aldığı 2-0'lık galibiyetle en iyi üçüncüler arasına girerek tur atlayabilmek için diğer maç sonuçlarını beklemeye başladığını yazan L'Equipe gazetesi, karşılaşmanın oldukça zevkli ve çekişmeli geçtiği yorumunda bulundu. Gazetede, milli formayla ilk defa ilk 11'de yer aldığı hatırlatılan Emre Mor için "Emre Mor etkileyici ve iş bitirici." değerlendirmesi yapıldı.

L'Equipe gazetesi, Emre Mor'un maç sonu açıklamalarına da geniş yer ayırdı. İyi bir performans sergilediği için mutlu olduğunu ifade eden genç futbolcu, "Takım olarak da iyi oynadık, takım iyi olmasa gol pasını veremezdim. Takıma yardımcı olduğum için memnunum. Turnuvada yolumuza devam edeceğimize inanıyordum ve hala inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Oynadığı futboldan zevk almaya çalıştığını aktaran Emre Mor, "Bir sonraki turda karşımıza kimin çıkacağı beni ilgilendirmiyor. Teknik direktörüm bana 'topla koşu yap, topu kaybedersen yine yap.' diye talimat verdi. Takım arkadaşlarım bana sakin ve kendim gibi oynamamı söylüyor. Gazeteler, takım arkadaşlarımın beni sevmediğini yazıyor, bunlar aptalca. Onlar bana küçük kardeşleri gibi davranıyor ve bana takılıyor." şeklinde görüş bildirdi.

Hırvatistan'a 1-0 kaybedilen maçın ardından Modric ile özçekim yapmasını da değerlendiren Emre, "Bu bir sorun değil ki. 19 yaşındayım ve bu seviyede ilk kez forma giyiyorum. Bu yüzden dünyanın en iyi futbolcularından biriyle özçekim yapmak istedim." değerlendirmesinde bulundu.