Türkmen: Sivas'a kazanmaya gideceğiz

Konya Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Tayfun Türkmen, Sivas deplasmanına kazanmak için gideceklerini söyledi  
Türkmen: Sivas'a kazanmaya gideceğiz

Teknik direktör Tayfun Türkmen, yaptığı açıklamada “Geride kalan üç haftada üç beraberlik aldık. İşin güzel, pozitif yanları var, negatif yanları da var bizim için. Güzel yanı kaybetmemiş olmamız.  Fethiye’de 2-0 geriden dönüp puan aldık. Son maçta yine 1-0 geriye düştük ama puan almayı başardık. Galibiyeti alacak bir oyunu sergiledik. Bunlar işin güzel yanları. Diğer pencereden bakarsak, bugün 6 veya 7 puanda olabilirdik. Tüm bunları futbolcu arkadaşlarımız ile değerlendiriyoruz. Elbette bunda birçok etken var. Biraz daha zamana ihtiyacımız olduğu gerçek. Bizim anlattıklarımızı, istediklerimizi sahaya uygulama konusunda genç arkadaşlarımıza zaman gerekiyor” diye konuştu.

‘KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ’
‘Gelecek adına çok pozitif şeyler düşünüyoruz’ diyen Türkmen, “Her antrenman, her maç yaptıklarımızın üzerine koyduğumuz birçok şey var. Bunları arkadaşlarımıza anlattık. Yapmadığımız, yapamadığınız bazı şeyleri onlara gösterdik. Eksikleri tamamlama adına çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah Cumartesi günü deplasmana kazanmak için gideceğiz. Rakip kim olursa olsun bunun inancıyla çalışacağız ve hazırlanacağız. Oyuncularımız ile birebir görüşmelerimiz, toplantılarımız tamamen bunun üzerine olacak. Bu gün hedeflediğimiz maçı kazanalım isterken bir yandan da fiziksel, taktiksel ve mental açıdan geleceğe nasıl doğru bir şekilde hazırlayabiliriz onun çalışmalarını da yapıyoruz. Sivas deplasmanında önemli bir rakip ile karşılaşacağız. Ama oraya kazanmak için gideceğiz. İnşallah da sahada olan arkadaşlarımız bunun mücadelesini verecek ve iyi bir sonuçla döneceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KONYA İÇİN KUPA ÖNEMLİ’
Ziraat Türkiye kupasında Fatih Karagümrükspor ile eşleşmesini de değerlendiren teknik direktör Tayfun Türkmen, “Prensip olarak her zaman oynayacağımız ilk maçı hedef seçip ona hazırlanmak istiyoruz. Oyuncularımızdan da bunun istedik. Teknik ekip olarak biz gerekli planlamamaları yapacağız. Oyuncularımız ilk maça konsantre olacaklar.  Sivas deplasmanından üç gün sonra evimizde kupa maçına çıkacağız. Bu şehir için kupa önemli. Türkiye kupasını kazanan bir şehiriz biz. Bu anlamda kupada şehrimizi temsil edeceksek bunu en iyi şekilde yapmayı isteriz. Fakat Cumartesi günü oynayacağımız Sivas Belediyespor maçı birinci önceliğimiz. Kupa maratonunda şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” şeklinde görüş belirtti.