İsmail Poçan

İsmail Poçan

Türk’ün Türk’ten başka dostu yok

Türk’ün Türk’ten başka dostu yok

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

101 yıl önce 18 Mart günü tarihimizin en büyük destanlarından biri yazıldı.

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır. 

Biz Çanakkale’de öncesinde sonrasında tek bir düşmana karşı savaşmadık.

O günlerdeki Türklere diz çöktürmek istemeleri günümüzde halen devam ediyor. Bunu gerçekleştirmek için Türkiye’nin önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tarih boyunca Türk’ten korkan düşmanlar ülkemi hem içerden hem de dışardan saldırılarını sürdürüyor.

Hendek kazmalar, terör saldırılarıyla içerden vurmak isteyen düşmanlar yüzyıllar boyu elde edemediklerini amaçları doğrultusunda Türkiye’ye çelme takmanın peşindeler. En acısı buna içimizde dost görünüp çanak tutanlar. Bunu da açık açığa yapıyorlar.

Dünya Paris’teki terör saldırısında Fransa’ya akın ederken Ankara’daki saldırı da ise yanımızda sadece Türk kardeşimiz Azerbaycan vardı. Cumhurbaşkanı Aliyev bir kez daha gösterdi ki bizim bizden başka dostumuz yok.

Hatta yeşil sahalarda bile Türk’ün önünü kesmek istiyorlar. Düşman her yerde. Ecdadımın açtığı kanayan yaralarını bu şekilde dindirmek istiyorlar. Bu millet bebek yüzlü katilleri çok gördü ve onlar hiç bitmeyecek. Bu coğrafyayı, bu toprakları hakimiyeti altına almak için yapmadıkları oyun, adilik kalmayacak. Ama Türk Milleti İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy duygularına ve duruşuna sahip olduğu sürece asla diz çöktüremeyecekler. Bu vatanı bölmek isteyenler sürekli önüne bir engel koymak için denemedik yol bırakmayanlar yine kaybedecek.

Türkiye, mazlumların yanında olmaya ve inandığı yolda yürümeye içerde ve dışarda tüm düşmanlara rağmen 2023, 2053, 2071 hedeflerine yılmadan devam edecek.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümünde Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR