'Tutuklanan 30 kişiden 15'i yabancı uyruklu'

İçişleri Bakanı Ala, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristin iş birlikçisi oldukları iddiasıyla 30 kişi tutuklandı. Bunların 15'inin uyruğu yabancı." dedi.
'Tutuklanan 30 kişiden 15'i yabancı uyruklu'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanlığının bayramlaşmatöreninde yaptığı konuşmada, küresel terör sorunuyla karşı karşıya bulunulduğunu, çok sayıda terör örgütünün dünyanın birçok ülkesine saldırdığını söyledi.

Türkiye genelinde, yılbaşından beri çok sayıda önemli olayın önlendiğine işaret eden Ala, "Yılbaşından bugüne kadar istihbarat çalışmalarıyla 146 olay engellenmiştir ama biz bunları milletimizin huzur ve güvenliği ve geleceğe olan güveni birinci derecede olduğu için tek tek açıklamıyoruz, söylemiyoruz." dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında canlı bombayı vuran polis memurunun, teröristin daha çok fazla zarar vermesini engellediğini belirten Ala,  Onların da gözlerinden öpüyorum, bayramlarını kutluyorum." diye konuştu. Ala, şehit ve gazilerin ailelerinin bayramlarını kutlayarak, çocuklarının gözlerinden, anne ve babalarının ellerinden öptüğünü ve onlara sabır dilediğini söyledi.

Ala, şunları kaydetti:

"Önlenemeyen, önlenmesi mümkün olamayanların da yapıldıktan sonra anında büyük kapsamlı bir soruşturmayla iş birlikçilerini yakalıyoruz ve adalete teslim ediyoruz. İstanbul'daki hadiseyi gerçekleştirenlerin iş birlikçisi olan 30 kişi şu anda tutuklandı. Bugün itibarıyla 30 kişi tutuklandı. İstanbul'daki o saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristin iş birlikçisi oldukları iddiasıyla 30 kişi tutuklandı. Bunların 15'inin uyruğu yabancı. Tek bir ülke değil, birden çok ülke uyruğuna sahipler, değişik ülke vatandaşları. Onları da söylememe gerek yok."