Tutuksuz sanığa "ankesörlü telefon" tutuklaması

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 307 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi- "Ankesörlü telefon" soruşturmasında iletişim kaydı tespit edilen tutuksuz sanık Bıyıklı'nın tutuklanmasına karar ver
Tutuksuz sanığa "ankesörlü telefon" tutuklaması

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari 307 sanığın yargılandığı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tanık sıfatıyla ifade veren Adem M, 2002'de üniversiteyi kazandığını ve "cemaat evi"nde kalmaya başladığını, sanık eski üsteğmen Kadir Erol ile de burada tanıştığını belirtti.

Kaldıkları FETÖ evinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların okunduğunu ve dini sohbetlerin yapıldığını anlatan Adem M, sanık Erol ile üniversiteden sonra görüşmelerinin olmadığını savundu.

Tanık Adem M, sanık Erol'un Kara Harp Okulu'na girişinde ve örgüte üye olması hususunda ise bilgisinin olmadığını aktardı.

Tanığın ardından söz alan sanık Erol, üniversite yıllarında devlet yurtlarında kaldığını öne sürerek hakkındaki beyanları kabul etmedi.

- "Ankesörlü telefon" tutuklaması

Duruşmada, kamuoyunda "ankesörlü telefon" soruşturması olarak bilinen ardışık arama yöntemiyle FETÖ üyelerinin iletişim sağladığına ilişkin soruşturmada, tutuksuz sanık Ömer Bıyıklı'nın iletişim kaydının tespit edildiği açıklandı.

Sabit bir numaradan sanık eski üsteğmen Bıyıklı ile üç şüpheli askerin de arandığı, arayan kişinin ise FETÖ'nün askerlerden sorumlu sivil imamlarından biri olabileceği ifade edildi.

Söz konusu numaradan kendisinin sadece bir sefer, diğer şüphelilerin ise defalarca arandığını belirten Bıyıklı, söz konusu tarihte başka bir ilde görev yaptığını söyleyerek suçlamayı kabul etmedi.

Beyanların ardından ara karar için görüşü sorulan iddia makamı, sanık Ömer Bıyıklı hakkında dava dosyasına eklenen delil gereği tutuklanmasını, sanıklar İdris Sarıkaya, Nizam Beder ve Ertan Erol ile ilgili de tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması yönünde karar verilmesini istedi.

Savcı ayrıca, diğer tutuklu sanıkların da "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyaya yansıyan deliller" gereği tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

İddia makamının görüşünü sunmasının ardından mahkeme heyeti, sanık eski üsteğmen Bıyıklı'nın ardışık arama soruşturması kapsamında dava dosyasına eklenen belgenin, "Sanığın FETÖ üyeliğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi" oluşturduğuna hükmederek tutuklanmasına ve ara karar için davanın öğleden sonraya bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: