Tuzla, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne hazırlanıyor

15 Temmuz darbe girişiminden beri her akşam demokrasi nöbetini sürdüren Tuzlalılar, 7 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle düzenlenecek...
Tuzla, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne hazırlanıyor

15 Temmuz darbe girişiminden beri her akşam demokrasi nöbetini sürdüren Tuzlalılar, 7 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne hazırlanıyor. Mitinge halkı davet eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Birlik ve beraberliğimizi, 7 Ağustos'ta bir kez daha göstereceğiz" dedi.

Tüm yurtta olduğu gibi Tuzla'da düzenlenen demokrasi nöbetleri de son günlerine yaklaşırken, yerini finalin yapılacağı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin heyecanı aldı. Her akşam İçmeler Mahallesi E-5 karayolu kenarı başta olmak üzere Tuzla'nın farklı yerlerinde bir araya gelerek nöbet tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı'nda yurdun dört bir yanındaki diğer demokrasi sevdalıları ve gönüllüleriylele bir araya gelecek.

"Allah, bu hainlere fırsat vermesin"

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde Orhanlı gişelerinde cuntacıların silahından çıkan kurşunla bir kolunu kaybeden Demokrasi Gazisi Üzeyir Civan, nöbette Tuzlalı hemşehrilerine seslendi.

Civan, "Meydanlara dökülen milyonlarca insanla gurur duyuyoruz. Allah, vatan için gönül veren herkesten razı olsun, o gece sokaklara dökülen bütün kardeşlerimden Allah razı olsun. Ben içinizden bir kardeşinizim. Saadet Partisi Tuzla İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesiyim ama o gece bu vatanın evladı olarak, tek vücut, bir bütün olarak sokaklara hep beraber döküldük ve bu hadsizlere hep birlikte haddini bildirdik. Allah, bu hainlere fırsat vermesin" ifadesini kullandı.

"Yenikapı'da bir kez daha demokrasi dersi vereceğiz"

Tuzla'da demokrasi nöbetinin 18'inci gününde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci'nin yanı sıra tiyatrocu Ahmet Yenilmez, sanatçı Alişan, gazeteci yazar Fehmi Demirbağ, mehteran takımı, fikir adamları ve kanaat önderleri, Tuzlalılar ile birlikte nöbet tuttu.

Demokrasi nöbetinde konuşma yapan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, "Milli irade için, demokrasi için gece gündüz demeden, siyasi düşünceniz ne olursa olsun, inancınız ne olursa olsun yılmadan her gün, her akşam bu meydanları doldurdunuz. 7 Ağustos'ta da Sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun her kesimine yaptığı davetle inşallah Yenikapı Meydanı'nda olacağız. Biz bu noktada üzerimize ne düşüyorsa bütün hazırlıklarımızı yaptık. Buraya katılarak bizim üzerimizden hesap yapan hainlere ve onların işbirlikçilerine oradan mesaj vereceğiz, demokrasi dersi vereceğiz, milli irade dersi vereceğiz ve oradan Türk toplumunun ülkesi için kenetlendiğini, bir olduğunu, diri olduğunu, bir olduğunu göstereceğiz" dedi.

Başkan Yazıcı'dan "dikkatli olalım" çağrısı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, nöbetlerin sona yaklaştığını hatırlatarak dikkatli olunması çağrısında bulundu. Konuşmasında FETÖ/PDY ile etkili mücadelenin sürdürüleceğini belirten Başkan Yazıcı, darbecilerin bilgi kirliliği ile darbe hevesi taşıyabileceğini söyledi. Başkan Yazıcı, "Bu kalkışmayı, bu aşağılık saldırıyı, bu cinayetleri işleyenler, devletimizin her kurumundan bir bir temizleniyor. Bu caniler bütün kurumlardan, bütün kuruluşlardan temizlenene kadar çok dikkatli olmamız gerektiği bir dönemdeyiz. Çünkü bu gibi kalkışmaların olduğu dönemlerde fitne, karışıklık çıkarmak isteyenler, birliğimizi ve beraberliğimizi kıskananlara karşı asla fırsat vermememiz lazım. Bundan sonra yapacağımız şu vardır. Biz halk olarak ne yapacağız? Ben polisim diyen kişi, bir çağrı mı yapıldı, bir toplantı mı yapıldı, önce emniyeti ile konuşacak, ben öğretmenim bir toplantı var, bir gösteriş var, bir kınama yapacağız, şehitleri anacağız denildiğinde mutlaka kendi kurumuyla konuşmalı. Bir dernek üyesisinizdir. Şehitleri anacağız denildiğinde mutlaka bunun niçin yapıldığını dikkatlice inceleyerek katılacağız. Belediye çalışanı ise belediye başkanından, emniyet mensubu ise emniyet müdüründen, sivil toplum kuruluşunda ise kendi başkanından, siyasi partinin bir mensubu ise kendi siyasi partisinin ilçe başkanından, il başkanından müsaade almadan asla böyle bir toplantılara böyle organizasyonlara girmeyin. Fitne, en çok işte bu dönemlerde olmuştur. 15 Temmuz'da bu kahramanlığı ve onun sonucunda bir araya gelip büyük ve iri olmayı başarmış bu toplum asla bunlara kanmayacak ama biz yine de çok dikkatli olmak zorundayız" dedi.

Konuşmasında yaptığı çağrının tarihteki bir örneğini 1960 darbesi ve sonrasında yaşananlarla değerlendiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Darbelerin hangisine bakarsanız bakın hemen sonrasında kargaşa çıkarmaya çalışanlar var. Birey olarak bu millete, bu devlete karşı, geleceğimize karşı, çocuklarımızın geleceğine karşı daha dikkatli ve özenli attığımız adımı önceden 1 defa düşünüyorsak, bundan sonra 10 defa düşünerek hareket etmek zorundayız. Bizi milli duygularımızla kandırabilirler. Onların amacı sadece kendi doymaz bilmez nefislerini tatmin edebilmek, kendi doymak bilemeyen nefisleri ile beraber iktidar hırsı ile tamamen insani değerlerini yitirip sadece iktidar olmak istemeleridir. Bunlarla da kalıyorlar mı? 60'ta darbe yapan cunta yönetimi içerisinden birisi çıkıyor, darbecilere karşı bir darbe girişiminde daha bulunuyor. Çünkü doymak bilmiyorlar. Asla niyetleri bu millet değil. Lütfen asla ve asla bunlara müsaade etmeyin. Ben size güveniyor size hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Tuzla, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne hazırlanıyor

Tuzla, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne hazırlanıyor

Kaynak: