“Tuzluk vekil” FETÖ'cü komutanın kayınbiraderiymiş

Genelkurmay Adli Müşavirliğine atanan ve önceki gün gözaltına alınan Tuğgeneral Dinçer Ural, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin’in, Ural’ın eşinin kardeşi olduğu da ortaya çıktı.
“Tuzluk vekil” FETÖ'cü komutanın kayınbiraderiymiş

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından tutuklanan Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı’nın yerine Genelkurmay Adli Müşavirliğine atanan ve önceki gün gözaltına alınan Tuğgeneral Dinçer Ural, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bazı tuzluklar sızmış” dediği eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin’in, Ural’ın eşinin kardeşi olduğu da ortaya çıktı.

Genelkurmay'da devam eden ihbarlar kapsamında Genelkurmay binasındaki odasında gözaltına alınan Adli Müşavir Tuğgeneral Dinçer Ural mahkemenin aldığı skandal karar ile serbest bırakıldı...

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin yerine atanan ve FETÖ'cü olduğu ortaya çıkan Tuğgeneral Dinçer Ural, önceki gün Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Genelkurmay'daki odasında gözaltına alınan FETÖ'cü Ural mahkemenin imza attığı skandal bir kararla sebest bırakıldı.

Dinçer Ural, FETÖ çatı iddianamesinde, "örgütün para kasası" olarak geçen tutuklu Dilaver Azim ile telefon görüşmelerinin belirlenmesi, eşinin Fethullah Gülen'in çağrısı sonrası Bank Asya'ya para yatırması, kız kardeşinin ise KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu iddiaları üzerine gözaltına alınmıştı.

Ayrıca Ural'ın eşinin, FETÖ ile ilgili olarak disipline sevk edildikten sonra AK Parti'den istifa eden eski milletvekili Muhammed Çetin'in de kardeşi olduğu öğrenildi. (Sabah)