Tweet atmazsa 2 milyar dolar kaybedecek

New York merkezli bir araştırma şirketinin raporuna göre ABD Başkanı Trump'ın Twitter'ı terk etmesi, şirketin değerinin beşte birini yok eder.
Tweet atmazsa 2 milyar dolar kaybedecek

Hisse senedi araştırma şirketi Monness Crespi Hardt & Co. analistlerinden James Cakmak'ın raporuna göre ABD Başkanı Donald Trump'ın @realDonaldTrump kullanıcı adlı hesabından tweet atmayı bırakması, Twitter şirketinin beşte birini kaybetmesine yol açabilir. Bu oran, sosyal medya devinin 2 milyar dolarlık piyasa değerine denk geliyor.

Cakmak'a göre Başkan Trump'ın Twitter'dan çekilmesi platformdan toplu çıkışlara neden olmaz ancak "paraya çevrilebilir" günlük aktif kullanıcıların sayısını düşürür. Twitter'ın en seçkin üyesini kaybetmesi, maddi olmayan değerine zarar verebilir.

Twitter kesin bir sayı söylemese de toplam kullanıcı sayısını 125 milyon tahmin eden Cakmak'a göre ABD Başkanı'ndan daha iyi bir 'bedava reklam' alanı yok.  

36 milyon takipçiye sahip Trump, Twitter'a girdiği 2009'dan bu yana 35 binden fazla paylaşımda bulundu.

Siyasete ilginin azalma ihtimalinin Twitter için risk oluşturmayacağını söyleyen Cakmak, "Önemli olan doğru stratejinin uygulamaya sokulması. Mevcut durumda Twitter'ın önündeki fırsatı paraya çevirmediğini görüyoruz" diye konuştu.

11,7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Twitter, Trump'ın ABD Başkanlık Seçimleri'ni kazandığı 8 Kasım'dan bu yana yüzde 14 değer kaybetti.