Twitter 7 Gün 24 Saat Canlı Yayına başlıyor

328 milyonluk aktif kullanıcı sayısıyla en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, internet ortamında canlı yayın yapma furyasına katılmaya hazırlanıyor.
Twitter 7 Gün 24 Saat Canlı Yayına başlıyor

İnternet dünyasında canlı yayın furyası her geçen gün yayılırken Facebook, Youtube, İnstagram gibi platformlar bu bağlamda birçok adım atmıştı. Bu furyaya şimdi de son dönemde kullanıcı sayısını arttıran ve her geçen gün daha da değerli hale gelen Twitter katılıyor.

Twitter COO ve CFO’su Anthony Noto’nun yatırımcılar için açıklayacağı ilk çeyrek faaliyet rakamları öncesinde BuzzFeed News‘e verdiği demeçte, Twitter’ın kesinlikle 7/24 yayın içeriğine sahip olacağını ve hedeflerinin insanların neler olup bittiğini görmek ve izlemek için Twitter’a girmesi olduğunu belirtti.

Gün boyu kesintisiz devam etmesi beklenen yayınların içerisinde yer alacak olan 15 ila 30 saniye arasındaki geçilemeyen reklamlarla gelir elde etmeyi planlayan şirketin bu reklamlardan önemli miktarda gelir elde etmesi bekleniyor.

Sosyal bir televizyona dönüşmesi fikriyle geliştirilmesi beklenen Twitter’ın öncelikle ABD’de yayına geçmesi beklenirken daha sonra İngiltere, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Almanya’da yayına geçmesi ve geri dönüşler kapmasında yenilenerek tüm dünyaya açılması bekleniyor.