Twitter ile "pozitif gelişme"

Twitter yetkililerinin Türk yetkililer ile görüşmelerinde iletişim ve muhataplık konusunda pozitif gelişmelerin olduğu bildirildi.
Twitter ile "pozitif gelişme"

Türkiye ve Twitter arasında iletişim ve muhataplık konusunda pozitif gelişmelerin olduğu, Twitter yetkililerinin mahkeme kararları konusunda daha hassas ve hızlı davranacağını söyledikleri öğrenildi.

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindekilerin yer aldığı üst düzey heyet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) yanı sıra Başbakanlık yetkilileriyle de görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmelerde dört ana husus konusunda ilerleme sağlandı.

Türkiye ve Twitter arasında ortak bir zemin bulundu. İletişim ve muhataplık konularında da olumlu gelişmeler yaşandı. Twitter yetkilileri, mahkeme kararları konusunda daha hassas ve hızlı davranacaklarını belirtti. Bunu göstermek için de heyetin Türkiye ziyareti öncesinde, beş mahkeme kararı yerine getirildi.

Görüşmede, Türkiye tarafından önerilen 2-3 farklı iletişim modeli de ele alındı. Twitter yetkilileri, bunları kendi mekanizmaları içinde değerlendireceklerini ve bilgi vereceklerini kaydetti.

Türkiye'de ofis açma konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Twitter yetkilileri, buna, "kategorik olarak karşı olmadıklarını", değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade etti.

BTK'daki görüşme

BTK'ya saat 14.00'da gelen Twitter’ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 17.40'da kurumdan ayrıldı. Heyeti, BTK Başkanı Tayfun Acarer uğurladı.

Acarer, Twitter yetkililerini uğurlamasının ardından basın mensuplarının görüşmenin nasıl geçtiğine ilişkin sorularına, "İyi geçti" yanıtını verdi.

Başka bir soru üzerine Acarer, bugün görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

Twitter'ın Türkiye'de ofis açıp açmayacağına ilişkin soruyu ise Acarer, gülümseyerek, yanıtsız bıraktı.