Twitter'dan açıklama! Sonunda değişti

Twitter'da milyonların merakla beklediği haber nihayet geldi. Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, tweetlere eklenen fotoğraf, video ve GIF gibi eklentilerin 140 karakter sınırına dahil edilmeyeceğinin müjdesi verildi.
Twitter'dan açıklama! Sonunda değişti

Geride bıraktığımız hafta, sosyal ağ devlerinden Twitter'da büyük bir değişim olacağının müjdesi verilmişti. İşte beklenen gelişme nihayet yaşandı ve 140 karakter sorunu bir nebze olsun aşıldı.

Bundan böyle Twitter'da tweetlere eklenen fotoğraf, video, GIF, anket veya alıntı, 140 karakter sınırlamasına dahil edilmeyecek. Yani artık herkes paylaşımlarına dilediği gibi görsel ekleyebilecek.

Diğer taraftan gönderilere eklenen linklerin de sınırlamaya dahil edilmeyeceği açıklanmıştı. Fakat bu doğrultuda bir gelişme henüz yaşanmadı. Yani tweetlere eklenen linkler hala 23 karakter eksiltiyor.

Elbette bu gelişme, 140 karakter sınırı için kesin çözüm olarak görünmüyor. Fakat Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in planları arasında bu sınırı tamamen kaldırmanın olmadığını belirtelim. Zira Dorsey geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında “İnsanların kısa cümlelerle çok şey anlatarak, ifade kabiliyetinin gelişmesini desteklemek istiyoruz.” ifadelerini kullanarak sınırın 140 karakter olarak kalacağını ifade etmişti.

Kaynak: