TYB Konya şubesi ABD’nin ilkel tutumunu kınadı

TYB Konya şubesi ABD’nin ilkel tutumunu kınadı

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, “TYB Konya Yönetim Kurulu olarak ABD Başkanı Trump ve Yardımcısının, Uluslararası Hukuka, Modern dünyanın anlayış ve ilişki kalıplarına aykırı şekilde sokak kabadayısı tavrıyla irrasyonel bir şekilde Rahip Brunson’u gerekçe göstererek İki Bakanımıza komik ambargo uygulamasını, ortağı olduğumuz F-35 savaş uçaklarının teslimini gayr-ı hukuki şekilde askıya almasını, paramıza karşı tavrını ve saldırganlığını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Erten,  ABD’nin bu tutumunun bütünüyle ilkelliği içerdiğini, müttefikliğin ilke ve etiğinin dışına çıktığını, dolayısıyla ABD’yi rasyonel tutuma, uluslararası hukuka ve müttefikliğin gereklerine davet ettiklerini, yanlış kararlardan dönmelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Erten, konuşmasına “hep birlikte dolar almayarak, ellerindeki dolarları Türk Lirasına çevirerek ve tasarruflarını Türk Lirası ile yaparak bu mücadeleden muzaffer şekilde çıkacaklarını” belirterek devam etti.

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, “ülkemiz ne zaman güçlense, Müslümanları derleyip toparlamaya başlasa, saldırıya uğramaktadır.  Toplum olarak bilinçli şekilde bu saldırılara karşı koymamız gerekir. Lüksten kaçınıp üretken ve tasarruf etmemiz, israftan kaçınmamız icap eder, içinde yaşadığımız vatanımıza sahip çıkmamız elzemdir. Vatandaşlarımızı bir olmaya, iri olmaya ve bilinçli davranmaya ve bütünüyle mücadeleye davet ediyoruz” dedi.