TYB'nin "40 Yılın Fotoğrafları ve Afişleri" sergisi

Türkiye Yazarlar Birliğinin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla, "40 Yılın Fotoğrafları ve Afişleri" sergisinin açılışı yapıldı
TYB'nin "40 Yılın Fotoğrafları ve Afişleri" sergisi

ANKARA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla, "40 Yılın Fotoğrafları ve Afişleri" sergisi Başkentliler ile buluştu.

TYB kurucusu ve şeref başkanı Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, birliğin genel merkezinin önündeki serginin açılışını yaptı.

Doğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada, birliğin 40. yılını görmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Kuruluş kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirten Doğan, bu etkinliklerden biri olan sergide, 40 yıldır toplanan binlerce fotoğraf ve yüzlerce afişten seçilen fotoğrafların bulunduğunu ifade etti.

- 40. yıl 40 büyük faaliyetle kutlanacak

Arıcan da 40. yıl dolayısıyla yurt içi ve dışında 40 büyük faaliyet düzenleneceğini dile getirdi.

Büyük yazar ve fikir adamlarıyla ilgili anma programlarının yanı sıra yaşayan yazarlarla ilgili toplantılar da yapılacağını anlatan Arıcan, şunları kaydetti:

"Etkinlikler kapsamında genç yazarlara yönelik faaliyetler önemli yer tutuyor. Ankara'da Yazı ve Yazarlar Müzesi oluşturmak için ilk adım bu yıl atılacak. Cumhuriyetin 95. yıl dönümü dolayısıyla Türk edebiyatının değerlendirileceği kapsamlı bir sempozyumun Bakü veya Bişkek'te yapılması planlanıyor. 40 yılın muhasebesi, toplantıları ve bilgi şölenleri yapılacak. Genç yazarlara yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek."


Kaynak: