U BiH danas pretežno sunčano vrijeme, temperatura do 33 stepena

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena Celzijusova, objavili su iz FHMZ-a BiH
U BiH danas pretežno sunčano vrijeme, temperatura do 33 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a u večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom mogući su u Krajini i na sjeveru Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena Celzijusova.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak se očekuje prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.