'Üç gün içinde kalıcı çalışmaların startını vereceğiz'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üç gün içinde felaketin izlerini ortadan kaldırıp kalıcı çalışmaların startını vereceklerini bildirdi.
'Üç gün içinde kalıcı çalışmaların startını vereceğiz'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üç gün içinde felaketin izlerini ortadan kaldırıp kalıcı çalışmaların startını vereceklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, son yılların en büyük afetinin yaşandığı Beşikdüzü'nde, çalışmaların 285 personel ve 69 iş makinesiyle sürdürüldüğü ifade edildi.

Şiddetli yağışın başlamasının ardından ilçede seferberlik ilan edildiği belirtilen açıklamada, Beşikdüzü ilçe merkezinde temizlik çalışmalarının yanı sıra dere yataklarının düzenlenmesi, mahallelerdeki heyelanların ortadan kaldırılması çalışmalarını tamamladıkları vurgulandı.

Açıklamada, belediye ekiplerinin kurtarma çalışmalarına da destek verdiğine işaret edilerek okullarda mahsur kalan öğrencilerin itfaiye ekipleriyle tahliye edilerek ailelerine teslim edildiği anımsatıldı.

İlçenin Şahmelik Mahallesi'nde evlerinin bir kısmı heyelan nedeniyle yıkılan Günaçtı ailesine de yardım edildiği aktarılan açıklamada, ailenin öğretmenevinde kalmasına yardımcı olunduğu bildirildi.

Belediye çalışanlarının 3 ayrı ekiple ilçede su dağıtımı gerçekleştirdiğine ve bu kapsamda 7 bin 500 adet içme suyu dağıtıldığına işaret edildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu değerlendirmesine yer verildi:

"Beşikdüzü'müzde büyük bir felaket yaşandı. Çok ciddi maddi kayıp var ancak bunların hepsi telafi edilir. Devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Büyükşehir Belediyesi olarak iş makinelerimizle personellerimizle diğer kamu kurumlarımızla görev başındayız. Üç gün içinde felaketin izlerini ortadan kaldırıp kalıcı çalışmaların startını vereceğiz. Bu büyük afette en büyük acımız mahallelerimizde heyelandan dolayı yaşanan can kayıplarıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."