Uçak: Cuntacı ve destekçileri ile mücadelemiz sürecek

Memur-Sen Muğla İl yönetimi 15 Temmuz'da yapılmak istenen, fakat başarısızlıkla sonuçlan darbe girişimini destekleyenler ve darbeciler ile mücadele etmeye...
Uçak: Cuntacı ve destekçileri ile mücadelemiz sürecek

Memur-Sen Muğla İl yönetimi 15 Temmuz'da yapılmak istenen, fakat başarısızlıkla sonuçlan darbe girişimini destekleyenler ve darbeciler ile mücadele etmeye meydanlardan ayrılmayarak devam edeceklerini açıkladılar.

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, ilk günkü gibi meydanlarda olduklarını açıklayarak, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, milli iradesini ortaya koydu ve demokrasimize sahip çıktı. Öncelikle Milli iradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Memur-Sen olarak tehlike sona erene kadar vatanımıza, demokrasimize sahip çıkmaya ve nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Milletin iradesinin ihanet çeteleri tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Bir gece kapımıza dayanılmasını, okuduğumuz kitaptan yattığımız yatağa kadar her şeyin karıştırılmasını, masum insanların tutuklanıp işkenceye götürülmesini istemiyoruz. Bir gece, çocuğumuzun istikbalini, ailemizin akıbetini, sevdiklerimizin vaziyetini, hainlerin korkunç emelleri nedeniyle düşünerek kaygılanmak istemiyoruz. Bizler, Vatan diye bir derdi olmayan; taşeron örgüt FETÖ ihanet şebekesine ve ekmeğini yediği millete ateş açmanın onursuzluğunu aklına getiremeyen hainlere karşı cevabımızı, 15 Temmuz gecesi, kendini çiğnetmek pahasına namusunu çiğnetmeyen şehitlerimizle, bombalara ve kurşunlara göğsünü siper eden gazilerimizle, halkına ateş etmeyi reddederek, onurunu vermek yerine, hayatını vermeyi tercih eden vatansever askerimizle halkını korumak için gözünü kırpmadan mücadele eden polisimizle verdik. Hunharca öldürmeyi ve şerefsizce ölmeyi göze alacak kadar insanlıktan çıkmış olan mensuplarıyla darbe-cunta kalkışmasını gerçekleştiren FETÖ'nün, ülkemizdeki ve ülkemizle ilişkisi bulunan yabancı ülkelerdeki mallarını, finans araçlarını, kurum ve kuruluşlarını, sivil toplumsu oluşumlarını ve insan kaynağını bütünüyle etkisiz hale getirmeye yönelik alınacak her tür tedbirle ve yürütülecek bütün faaliyetlerle ilgili olarak hem iç hem de uluslararası hukukun bütün imkan ve fırsatlarının son sınıra kadar zorlanması gerektiğine inanıyor, bu tedbir ve faaliyetlerle ilgili olarak milletimize ve devletimize maddi, manevi, fiili ve fikri her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihimizin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğuna inanıyor; Büyük ve Güçlü Türkiye'nin, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman halkımız destansı savunmasıyla, Çanakkale Ruhunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi şehitleri; vatan, millet, bayrak ne demektir, hepimize ve tüm dünyaya bir kere daha öğretmiştir" dedi.

Kaynak: