UCLG-MEWA yönetim kurulu toplantısı ve Sosyal İçerme Forumu düzenlendi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Yerel Yönetimler ve Sosyal İçerme Forumu İstanbul'da yapıldı.
UCLG-MEWA yönetim kurulu toplantısı ve Sosyal İçerme Forumu düzenlendi

Programda konuşan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Birçok esere imza atıyoruz. Bunlar insanlara yapılan dolaylı hizmetlerdir. İnsana doğrudan ulaşmanın yollarını bulmalı, bulmuşsak çeşitlendirmeliyiz. Sosyal İçerme Forumu belki bu kapıları bize açacak" dedi.

Sancaktepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, UCLG-MEWA ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Türkiye'den ve dünyadan birlik üyesi belediye başkanları katıldı. Programda konuşan UCLG Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, UCLG MEWA'nın Türkiye'deki belediyelerin dünyaya açılmasına katkıda bulunan, onları bu yönde teşvik eden, katılımcı belediyeler arasında tecrübe paylaşımına imkan sağlayan uluslararası teşkilatlardan birisi olduğunu belirterek, bu toplantıların Türk şehirleri adına önemine dikkat çekti. "İslam medeniyetinin inancımızdan kaynaklanan özel, özgün bir bakış açısı var" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akyürek, "İnsan yaratıcının emanetidir, ona hizmet etmek gerekir. Doğumdan ölüme her süreçte ihtiyacı olanın yanında bulunma çabasında olmamız gerekir. Dünyadaki Müslüman nüfusun büyük bölümü Ortadoğu ve Batı Asya bölgesinde yaşamakta. Şu anda da bu bölgelerde ciddi problemler mevcut. UCLG MEWA bölgesinde sosyal içerme komitesinin kurulması, böyle bir formun düzenlenmesi UCLG MEWA'nın da bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Aynı zamanda UCLG MEWA'nın bu çalışmalarına Türkiye Belediyeler Birliği olarak da destek oluyoruz" dedi.

"Mutlu ve huzurlu şehirlerin oluşturulmasını amaçlıyoruz"

Belediyeler olarak; anayasada bir görev olan sosyal devlet prensiplerinin hayata geçirilmesini, aç ve açıkta hiç kimsenin bırakılmamasını, güven ortamında mutlu ve huzurlu şehirlerin oluşturulmasını, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik birlikteliğinin gerçekleştirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, "Birçok esere imza atıyoruz. Birçok yollar, köprüler, altyapı, üstyapı yatırımları, kültür merkezleri, sosyal tesisler yapıyor, yeşil alanlara imza atıyoruz. Bunlar insanlara yapılan dolaylı hizmetlerdir. İnsana doğrudan ulaşmanın yollarını bulmalı, bulmuşsak çeşitlendirmeliyiz. Sosyal İçerme Forumu belki bu kapıları bize açacak. Belki yeni projeler bizlere sunacak. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

UCLG-MEWA ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, günün anısına UCLG Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e plaket takdim etti.

UCLG-MEWA yönetim kurulu toplantısı ve Sosyal İçerme Forumu düzenlendi

UCLG-MEWA yönetim kurulu toplantısı ve Sosyal İçerme Forumu düzenlendi