UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber!

UEFA, FFP anlaşmasının gerekliliklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Fenerbahçe'nin bir üst kurula sevk edildiğini açıkladı.
UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber!

UEFA, FFP konusunda yaptığı anlaşmanın incelenmesinin ardından Fenerbahçe'nin ise bir üst kurula sevk edildiği açıklandı. UEFA, Galatasaray'ın ise FFP anlaşması kapsamında 2018/19 gerekliliklerini yerine getirdiğini duyurdu.

Başa baş bütçe gerekliliği yerine getirilmedi

UEFA'nın yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin Mayıs 2016'da imzaladığı anlaşma sonrasında 2018/2019 sezonu için "başa baş" bütçe gerekliliğini yerine getirmediği kaydedildi.

Karar 2 hafta içinde açıklanır

UEFA, Fenerbahçe'nin Kulüp Finansal Kontrol Yargı Birimi'ne sevk edildiğini kaydetti. Fenerbahçe ile ilgili kararın, 2 hafta içinde çıkması bekleniyor.

Galatasaray'a geçer not

UEFA'nın yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın UEFA ile imzaladığı anlaşmanın doğrultusunda 2018/19 sezonu için hedeflerini tamamiyle gerçekleştirdiği ve bu sezon bir yaptırım uygulanmayacağı kaydedildi.

Öte yandan Galatasaray ile yapılan anlaşmanın 2021/22 sezonuna kadar geçerli olduğu ve sarı-kırmızılıların izleme periyodunun devam ettiği duyuruldu.