Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'na başvurular sürüyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce uluslararası çapta düzenlenen "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları"nın dördüncüsüne başvurular sürüyor.
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'na başvurular sürüyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce, dünya çapında düzenlenen "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları"nın dördüncüsüne başvurular devam ediyor.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, dördüncüsü düzenlenen yarışmaya yönelik çalışmalara hız verildi.

Katılımcıların her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesinin amaçlandığı yarışma, bu yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından "İmam Nevevi’nin Riyazü's Salihin" eserinden yarışmaya özel derlenen “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan yapılacak.

İnternet üzerinden "ufkayolculuk.com" sitesinden başvuruların alındığı yarışmaya "online" olarak katılmak isteyenler 29 Mart, belirlenen sınav yerlerinde katılmak isteyenler ise 21 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Son Peygamber Platformu'nun proje ortağı olduğu yarışmada, gençlerin bedensel, zihinsel olarak sağlıklı zinde, milli, manevi, ahlaki sosyal ve kültürel değerlere bağlı nesiller olarak yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olma özelliğine sahip yarışma, Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise internet üzerinden İngilizce olarak yapılacak. Yarışmaya 300 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.