İsmail Poçan

İsmail Poçan

Ufukta seçim var mı yok mu?

Ufukta seçim var mı yok mu?

Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un başkanlığında AK Parti Konya milletvekillerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ak Parti İl Başkanı Musa Arat’ın da katıldığı bir basın toplantısında biz de yerimizi aldık.

Gördüm kadarıyla milletvekillerinden sadece Hacı Ahmet Özdemir programda yoktu.

Diğer milletvekilleri programda hazır bulundu.

Gecikmiş de olsa bu tür basın buluşmalarını daha sık yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Programa yoğun bir gazeteci katılımı da vardı. Muhtemelen bütün arkadaşlar Ahmet Sorgun’un yapacağı önemli açıklamalardan manşet çıkartmayı düşünüyorlardı.

Gerçekten de Ahmet Sorgun oldukça önemli açıklamalar yaptı.

Özellikle 15 Temmuz süreci ile ilgili yaşananları FETÖ ile ilgili yaptıkları çalışmaları, yapılan yatırımlar ve yatırımların devamı ile ilgili açıkçası tatmin edici açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki genç nesille ilgili 15 Temmuz duyarlılığı örneklemesi çok hoşuma gitti.

Başkan Sorgun "Yeni nesile, gençliğe sorumluluğumuz var. Vebalimiz var. Onları yanlış tanımışız. Onlar gerçekten vatanları, milletleri için herşeylerini ortaya koyabilecek duruşa sahiptirler” derken hem bizi mutlu etti hem de o gençleri…

Sayın Sorgun'un seçimle ilgili söyledikleri dikkatinizi çekmiştir.

"Bizim işimiz önceliğimiz seçim değil geçim" dedi Başkan Sorgun.

Ancak kamuoyunun genel beklentisi 2017 yılında bir erken seçimin kaçınılmaz olacağı noktasında.

Zira devletin içine sızmış bürokratlar ve siyasi kanattaki FETÖ’cülerin temizlenmesi için bir seçimin şart olduğu noktasında herkes hemfikir.

Konya ile ilgili yatırımlarla da ilgili konuştu Sayın Sorgun.

Özellikle metro ve çevre yolu için çalışmalarının devam ettiğini, Antalya ve Alanya bağlantılı yol ve tünellerinde hızla bitirildiğini kaydetti.

Ayrıca salonda dikkatimi çeken iki görüntü vardı.

Birincisi, İl Başkanı Musa Arat program boyunca o kadar gergindi ki kendisine soru sormaya benim gibi muhtemelen gazeteciler çekindiğini düşünüyorum.

Bu kadar gerginliğin sebebi ne olduğunu merak ettim doğrusu. Önümüzdeki günlerde yapılacağı söylenen olağanüstü kongreler mi? Yoksa başka bir nedeni mi var?

İkincisi ise bir Gazeteci Abi ve etrafındaki kendisini dinleyen arkadaşlar.

Konya’nın çok okunan bir gazetecisi olabilirsiniz. Ama bu kimseye program boyunca Ahmet Sorgun veya başka bir programda herhangi biri bile konuşurken arkada 3-4 kişiyle yüksek sesle muhabbet etme hakkını vermez.

O kadar uzun süreli sohbet ettiler ki neredeyse Sorgun yerine onları dinlemeye başladık. Genç gazetecilerin örnek aldığı birisi yazılarıyla olduğu kadar, diğer halleriyle de bizi etkiler. Bunu da söylemiş olayım.

Sonuçta Ahmet Bey seçime hazırız ama seçim yok diyor ama yakın zamanda bir seçim benim için sürpriz olmaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR