Uğur İbrahim Altay: “Yılmadık, yılmayacağız”

Uğur İbrahim Altay: “Yılmadık, yılmayacağız”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Meydanı’nda kutlu direnişe devam eden vatandaşlara yaptığı açıklamada, “Hainler Türkiye’de uzun yıllardır kötü emellerini sergiliyorlar. Bunlar karşısında yılmadık, yılmadan mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hainlerin Türkiye’de uzun yıllardır kötü emellerini sergilediğini ancak milletin bu girişimlere karşı yılmadığını vurgulayarak açıklamalarına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “1970’lerin sonunda sağcı solcu diyerek gençlerimizi sokağa döktüler. 1980 ihtilalini yaptılar bizi yıldıramadılar. Yolculuğa 83’te Turgut Özal’la yeniden başladık. Onu da şüpheli bir şekilde öldürdüler. Sonra İstanbul, Ankara, Konya gibi birçok şehirde yönetimi devraldık. Rahmetli Erbakan hoca başa geçti. Ama sorun yine bitmedi. 28 Şubat post modern darbesini yaptılar. Hocayı da hükümetten indirdiler. Bizi yine yıldıramadılar. Kutlu yolculuk devam etti. AK Parti hükümetiyle tekrar büyük hedeflere yürümeye başladık. Sorunlar ve mücadele yine sona ermedi. 27 Nisan muhtırası geldi. Tekrar yönetime el koymaya kalktılar. bizi yine yıldıramadılar. 367 krizini yaşadık. Sonra 15 Temmuz akşamı marketlerin, bankamatiklerin önünde kuyruk olanlar 3-5 ağaç için memleketi gezi olaylarıyla yakıp yıktılar. Milletimizi yine yıldıramadılar. Karanlık emelleri devam etti. Süreç 17-25 Aralık’a geldi. Bir darbe de orada yapmaya kalktılar. Bizi yine yıldıramadılar. Ama emellerinden vazgeçmediler. Bu olayların en kanlısını 15 Temmuz akşamı hep birlikte yaşadık. Kendileri bir kurgu yapıp darbe yapmaya kalktılar. Aslında ilk duyduğumuzda hepimizin tepkisi ‘Bu devirde darbe mi olur’ oldu. Ama hainler boş durmadı. Memleketimiz sokakta asker elbisesi giymiş teröristler gördü. Bizi yine yıldıramadılar. Hep birlikte sokaklara döküldük. Amacımız demokrasiye sahip çıkmak. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bu coğrafya nice kahramanlar gördü. Ama şunu gördük ki milletimizin ruhunda bu kahramanlık var” dedi.

“BİRÇOK YENİ KAHRAMAN TANIDIK”

FETÖ’nün 15 Temmuz’da yaptığı kanlı saldırıda birçok kahramanın ortaya çıktığını söyleyen Uğur İbrahim Altay, “15 Temmuz akşamı hep birlikte Ömer astsubayı tanıdık. Onun kahramanlıklarına şahit olduk. Şerife teyzeyi tanıdık. Onu çarşafıyla kamyonun üzerinde gördük. Tankın önünde yatan Metin Doğan kardeşimizi tanıdık. Üzerindeki elbiseleri tankın egzosuna tıkayıp, aracı etkisiz hale getirip 5 dakikada tank sürmeyi öğrenen Danyal kardeşimize şahit olduk. Sağır ve dilsiz olmasına rağmen meydanlarda olan ve şehit olan Emrah kardeşimizin kahramanlıklarına şahit olduk. Bu kahramanlar bize şunu öğrettiler. Biz asla teslim olmayacağız. Bu meydanlar şahit olsun ki, bu millet burada olduğu sürece asla yılmadan mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Kaynak:YENİ HABER