Uğur Işılak'tan idam çağrısı

15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Mevlana Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, birlik beraberlik mesajı verdi.
Uğur Işılak'tan idam çağrısı

TSK içerisindeki bir grubun darbe girişiminin ardından Konya'da binlerce kişi dün de Mevlana Meydanı'nda buluştu. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle gerçekleşen organizasyonda vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi, birlik mesajı verdi. Programa sanatçı Uğur Işılak da katıldı.

"BİZİM DİRENİŞİMİZ PROVAYDI"

Işılak, darbe girişiminin birinci dalga olduğunu söyleyenlerin algı operasyonu yaptığını belirterek, söylemlere sert tepki gösterdi. Işılak, “Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler bilsin ki, bizim de direnişimiz provaydı. Türk halkının, milletinin gerçek gücünü görmediniz. Sakın ha ikinci etaba yönelmeyin. İkinci etaba yönelirseniz, ikinci direniş de çok farklı olur” ifadelerini kullandı.

İDAM EDİLSİNLER

Uğur Işılak, hak edene idamın gelmesi gerektiğini belirterek, “256 şehit verdik. Bu şehidi, darbeye kaşı durduk da verdik. Karşı durmasaydık. 10 bin kişinin infazına kara vermişler. 20 milyon adamı fişlemişler. 20 milyon inasanın ocağına incir ağacı dikecektiler. Bunlar efsunlanmış, gözleri dönmüş. Bir daha mağdur olunmaması için, darbe girişimi olmaması bu işin müsebbiplerin asılmasını istiyoruz. Biz kan meraklısı değiliz. Tam tersine barış istiyoruz. Daha fazla masum ve mazlumun cana mal olması diye idamı istiyoruz. Ergenkon da yargılananlar vardı. Cezeevinden ölüsü çıkacaktı. HSYK’daki ufak değişimle dışarı çıktılar. Bunların ele geçirdiği hukuk sisteminde yargılanmak hiçbir şey değişmiyor. Müebbetten yargılanan hakim seni yargılayabilir” dedi.


KAYNAK: YENİ HABER