Uğur Kaleli: "Çiftçimizin yanındayız"

Doğal afet nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli çiftçinin her zaman yanında olduklarını söyledi
Uğur Kaleli: "Çiftçimizin yanındayız"

AK Parti Konya Milletvekilleri olarak Konyalı çiftçilerin mağdur olmaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, “Ürünleri yüzde 30’un üstünde zarar gören üreticilerin Ziraat Bankasına olan bir yıllık borçları ertelendi. Ancak diğer dolu ve dondan etkilenen tarımsal işletmelerimiz AFAD tarafından desteklenmesi konusunda gerekli taleplerde bulunduk. Tarım İlçe ve İl Müdürlüklerimiz hangi bölgelerde don ve rüzgâra maruz kalan işletmeler varsa bu işletmeleri yetkili makamlara ilettiler. Biz de Konya milletvekilleri olarak bunun takipçisiyiz. Çiftçimiz yalnız değildir. Çiftçimizin mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.  Allah’ın izniyle çiftçilerimizin arkasındayız. Desteklerimiz devam edecek. Zaten bu sene Tarım Bakanlığının çiftçilere ayırmış olduğu yaklaşık 10 milyon civarında nakit desteği var. Bunun haricinde hem tarım sigortaları, hem faiz destekleri ve diğer desteklerle beraber 17-18 milyarlık bir bütçe verilecek. Çiftçilerimiz hiç endişe etmesinler.” dedi.

KONYA TARIMIN BAŞKENTİ

Konya’nın aynı ölçekte tarım yapan diğer illere büyük fark attığının altını çizen Kaleli, “Konya çok büyük ölçekte tarım yapıyor. Aynı ölçeğe sahip olan Sivas, Ankara, Eskişehir gibi iller Konya’nın üretmiş olduğu gayrisafi milli hasılayı üretemiyorlar. Gerçek anlamda Türkiye’de tarımın başkenti Konya. Konya’da tüm çiftçilerimiz kaliteli üretimi öğrendi. Sertifikasız tohum kullanan bir çiftçimiz, iyi tarım uygulamaları yapmayan bir çiftçimiz kalmadı. Konya Ticaret Borsasının geçmişteki ve şimdiki çalışmaları, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte yapmış oldukları çalışmaların faaliyete geçmesi Konya çiftçisinin Türkiye çiftçisine oranla bir farkının olmasını sağladı. Bunu da zaten gayrisafi milli hasılaya baktığımızda çok rahat görebiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ