Uğur Meleke: Konyaspor cimrilik yapmazsa şampiyonluğun en güçlü adayı

Spor Yazarı Uğur Meleke, Konyaspor’un şampiyon olmasının uzak bir ihtimal olmadığını söyledi
Uğur Meleke: Konyaspor cimrilik yapmazsa şampiyonluğun en güçlü adayı

Süper Lig’i yorumlayan Uğur Meleke şunları söyledi:

Bu mesleğe profesyonel olarak başladığım 2002’den itibaren yaklaşık 7 sene dilim döndüğünce aynı şeyi söyledim: Dört büyüklerin bu kadar kötü yönetildiği, bu kadar büyük kadro ve antrenör istikrarsızlığı olduğu ortamda beşinci bir şampiyon çıkmaması mucize. Bir Anadolulu azıcık istikrarlı ve akıllı davransa bu lig, orta sınıfın şampiyon olması için belki de en uygun lig. Nitekim önce Sivasspor beşinci şampiyon olmaya çok yaklaştı, sonra Bursaspor başardı bunu. Hem de öyle çok efsanevi bir performans göstermeden. Ali Tandoğanlarla, Mustafa Keçelilerle, Sercan Yıldırımlarla yaptı bunu.

Yaklaşık 15 yıl sonra aynı iddiayı altıncı şampiyon için de yineliyorum. Bir Anadolulunun istikrarlı yönetilmesi halinde altıncı şampiyon çıkması hiç uzak bir ihtimal değil. Konyaspor şu anda bu apoletin en güçlü adayı. Bu sezona da büyüklerin genelde sallantılı başladığı düşünülürse geçen yıla göre bir vites artırmaları işten değil.

TRABZON’DA VE KONYA’DA ATILAN ADIMLAR DOĞRU

Trabzon’un elinde zaten Muhammet Demir, Mehmet Ekici, Onur Kıvrak, Güray Vural, Okay Yokuşlu gibi üstüne takım kurulabilecek kaliteli bir omurga vardı. Onların yanına eklenen Onazi parçası da tam isabet. Ersun Yanal genç ve arzulu takviyelerle rekabetçi bir takım oluşturdu yaz döneminde.

Anadolu’nun en etkileyici stat atmosferine sahip Konyaspor’un yaz transfer döneminde daha hareketli olmasını beklerdim doğrusu. Çünkü geçen yıl yayın havuzundan kazanılan paranın oyuncu takviyesine dönüşmesi doğal olurdu. Şimdilik kiralıktan dönen Ali Dere ve Romanya Ligi’nden alınan Hora dikkat çekiyor listede. Eğer geçen yıl yaşanan skor sorununu çözecek ofansif alternatifler takıma katılırsa Avrupa Ligi gruplarına yakışır bir performans bekleyebiliriz Konyaspor’dan.

Ben her iki güçlü ekibin de 3 İstanbullunun arasında yer alabileceklerini düşünüyorum bu yıl.